Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΡωσία: Η Μόσχα απέρριψε το "σχέδιο νίκης" του Ζελένσκι

Ρωσία: Η Μόσχα απέρριψε το “σχέδιο νίκης” του Ζελένσκι

Η Ρωσία σήμερα απέρριψε το «σχέδιο νίκης» που κατήρτισε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαρακτηρίζοντάς το τέχνασμα για να μην καταρρεύσει «ο αντιρωσικός συνασπισμός» και τόνισε ότι δεν έχει σχέση με την αναζήτηση διπλωματικής ή πολιτικής λύσης στον πόλεμο.

Ο Ζελένσκι επεσήμανε την Τετάρτη ότι το σχέδιό του, τις λεπτομέρειες του οποίου δεν έχει αποκαλύψει, είναι έτοιμο έπειτα από πολλές διαβουλεύσεις.

Πρόκειται μάλιστα να το παρουσιάσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα, αλλά και να απευθυνθεί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τρίτη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει επισημάνει ότι η πρωτοβουλία του έχει στόχο να δημιουργήσει αποδεκτές από την Ουκρανία συνθήκες.

Ωστόσο η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε σήμερα ότι το σχέδιο του Ζελένσκι, τον οποίο η Μόσχα κατηγορεί ότι προσπαθεί να σύρει τη Δύση σε καθολικό πόλεμο με τη Ρωσία, μοιάζει απλώς με τέχνασμα.

«Μόνος στόχος είναι (…) να αποτρέψει την κατάρρευση του αντιρωσικού συνασπισμού και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την εξεύρεση πολιτικής και διπλωματικής λύσης στην κατάσταση γύρω από την Ουκρανία», τόνισε η Ζαχάροβα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ