Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚ. Τσιάρας σε σύσκεψη με μυδοκαλλιεργητές: «Θέλουμε να αυξηθεί η παραγωγή μυδιού"

Κ. Τσιάρας σε σύσκεψη με μυδοκαλλιεργητές: «Θέλουμε να αυξηθεί η παραγωγή μυδιού”

Οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο κλάδος των μυδοκαλλιεργειών, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης της θερμοκρασίας των υδάτων, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

   «Θέλουμε να επιβιώσει ο κλάδος, να επιβιώσει η καλλιέργεια και να αυξηθεί η παραγωγή του μυδιού», επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, υπογραμμίζοντας ότι «το μύδι είναι ένα πολύ σημαντικό προϊόν για τη χώρα μας». 

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο αρμόδιος υπουργός δεσμεύτηκε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα στήριξης των πληγέντων παραγωγών, αλλά και να συζητήσει το θέμα με τους ομολόγους του, των μεσογειακών χωρών, για να αναζητηθεί, από κοινού, τρόπος επίλυσης των προβλημάτων και στήριξης του κλάδου.

   Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, επίσης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Κέλλας, o γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, Σπύρος Κουλκουδίνας, Γιάννης Πασχαλίδης, Φάνης Παππάς αλλά και οι εκπρόσωποι των μυδοκαλλιεργητών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ