Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτ. Κασσελάκης: Είμαι εδώ, γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες»- Κρίθηκε «έκπτωτος» από την Π.Γ.

Στ. Κασσελάκης: Είμαι εδώ, γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες»- Κρίθηκε «έκπτωτος» από την Π.Γ.

«Έκπτωτο» με ψήφους 17 υπέρ, 1 κατά και μία αποχή έκρινε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τον Στέφανο Κασσελάκη. Να σημειωθεί ότι καταψήφισε η Θοδώρα Τζάκρη. Στο κείμενο απόφασης αναφέρεται ότι πρέπει να τηρούνται οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί δημοκρατικά από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Αναλυτικά η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

«H K.E. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ανώτερο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής του Καταστατικού, υπερψηφίζοντας την πρόταση άρσης εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και ενεργοποίησε τις διατάξεις του καταστατικού για τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος.

Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών».

Ο “Τραμπ των Βαλκανίων”

Τα στελέχη της ομάδας των “87” αποκάλεσαν τον Στέφανο Κασσελάκη “Τραμπ των Βαλκανίων“, καθώς για ώρες κυκλοφορούσε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πήγαινε στο γραφείο του “με το έτσι θέλω”, αφού αυτός είναι υπεύθυνος βάσει του νόμου για τα ποινικά και φορολογικά θέματα της Κουμουνδούρου. Από την πλευρά των “87” έγινε γνωστό ότι ρώτησε την Ράνια Σβίγγου αν παραμένει πρόεδρος.

Παράλληλα, πληροφορίες έλεγαν ότι θα μαζευτούν υποστηρικτές έξω από την Κουμουνδούρου. Τελικά μαζεύτηκαν 5-6 άτομα που έβριζαν χυδαία τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας.

Μέσα σε όλο αυτό τον πανικό υπήρξαν και διαρροές από την πλευρά του πρώην προέδρου, που έλεγαν ότι υπήρξε διάλογος του Στέφανου Κασσελάκη με τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, όπου ο τελευταίος παραδέχθηκε ότι υπεύθυνος για το κόμμα – πολιτικά και νομικά – είναι ο έκπτωτος πρόεδρος. Ωστόσο, ο εν λόγω διάλογος διαψεύστηκε λίγο μετά από την πλευρά του κ. Μαυροκεφαλίδη και από την Γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου.

Η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται να επιθυμεί να κινηθεί νομικά, καθώς θεωρούν ότι από την πρώτη στιγμή της καθαίρεσης τα στελέχη που κατέθεσαν την πρόταση μομφής παραβίασαν το καταστατικό σε ό,τι αφορά τις ψηφοφορίες και την ερμηνεία του αποτελέσματος.

Η παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη

«Επειδή αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες -από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια- (μέχρι δήθεν υποστηρικτή μου με καπέλο του Τραμπ επιστράτευσαν!), θέλω να ζητήσω από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, την πρώτη μετά την καθαίρεσή του από το κόμμα.

«Και κυρίως να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ.

Απέναντι στην εκτροπή, η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας.
Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ