Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕυρωπαϊκές διοργανώσεις: Οι κληρώσεις των ελληνικών ομάδων

Ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Οι κληρώσεις των ελληνικών ομάδων

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα playoffs του Champions League (εφόσον αποκλείσει τη Μάλμε στο γ’ προκριματικό) θα είναι μία εκ των Σπάρτα Πράγας και Στεάουα Βουκουρέστιου. Ο πρωταθλητής καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο των σουηδών, δίνοντας εκτός έδρας την Τρίτη (6/8) το πρώτο ματς και τη ρεβάνς στην Τούμπα (13/8). Εφόσον πετύχει τον στόχο του, θα αναμετρηθεί με τους Τσέχους ή τους Ρουμάνους, όπως προέκυψε από τη σημερινή (5/08) κλήρωση, δίνοντας τον πρώτο αγώνα στην Τούμπα, 20 ή 21 Αυγούστου και τη ρεβάνς εκτός έδρας, 27 ή 28 του μήνα.

Ο “δικέφαλος” στο κακό σενάριο αποκλεισμού από τη Μάλμε, τότε στα playoffs του Europa League, θα αγωνιστεί κόντρα σε Τσέλιε (Σλοβενία) ή Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία).

Η πρώτη αναμέτρηση θα γίνει στις 22 Αυγούστου στην Τούμπα και η εκτός έδρας ρεβάνς στις 29 Αυγούστου.

Κόντρα σε μία εκ των Γιαγκελόνια και Μπόντο Γκλιμτ (τον ηττημένο του ζευγαριού), θα παίξει ο Παναθηναϊκός, εάν περάσει τον Άγιαξ στα Play Offs του Europa League. Οι “πράσινοι” απέφυγαν τη Μπεσίκτας και είδαν ότι είχαν καλή κλήρωση. Θα αγωνιστούν στις 22 Αυγούστου εκτός έδρας, ενώ θα δώσουν τη ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στο ΟΑΚΑ.

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει κόντρα στον Άγιαξ στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, τότε εκεί τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα διότι βγήκε ο χειρότερος από τους υποψήφιους αντιπάλους. Θα παίξει για την ευρωπαϊκή του συνέχεια απέναντι στη Λανς (Γαλλία).

Υπενθυμίζουμε πως εάν ο Παναθηναϊκός ξεπεράσει το εμπόδιο του Άγιαξ, τότε θα έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ την συμμετοχή του στο League Stage του Conference League, ασχέτως του τι θα συμβεί στα Play Off του Europa League.

Η ΑΕΚ, εφόσον αποκλείσει τη Νόα από την Αρμενία, θα παίξει στη συνέχεια στα Play Offs του Conference League, κόντρα στη Ρουζομπερόκ (Σλοβακία) ή τη Χάιντουκ (Κροατία) του Μάρκο Λιβάγια, αν βγάλει νοκ άουτ τους Αρμένιους στον γ’ προκριματικό του Europa Conference League.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 22 Αυγούστου στην OPAP Arena και η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 29 Αυγούστου εκτός έδρας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ