Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΟλυμπιακοί Αγώνες 2024: Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης– Ποιες ελληνικές συμμετοχές περιμένουμε σήμερα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης– Ποιες ελληνικές συμμετοχές περιμένουμε σήμερα

Στο Παρίσι άνοιξε η αυλαία για το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια ιδιαίτερη τελετή έναρξης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με μουσική, χορό, θέαμα, ασταμάτητη βροχή, απρόοπτα, αλλά και ένα εντυπωσιακό φινάλε. Η Ολυμπιακή Φλόγα, άναψε σε ένα αερόστατο και θα παραμείνει στον ουρανό του Παρισιού καθ’ όλη τη διάρκεια των Αγώνων.

Οι οργανωτές έστησαν πάνω στο ποτάμι ένα πολύχρωμο σόου που δεν κατάφερε να το σταματήσει ούτε λεπτό η δυνατή βροχή που έπεφτε στην πόλη. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς το σκηνικό του καιρού μας χάρισε στιγμές που θα θυμόμαστε για καιρό.

Και στη λήξη της τελετής, είδαμε μια παρέλαση σπουδαίων αθλητών του χθες και του σήμερα, έναν ευφάναστο βωμό και μια στιγμή στο τέλος, την επανεμφάνιση της Σελίν Ντιόν, που συγκίνησε για την ερμηνεία της, περισσότερο ίσως για την ίδια την παρουσία της.

H έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, κηρύχθηκε επίσημα κατά τη διάρκεια αυτής της τελετής από τον Εμανουέλ Μακρόν, πριν ανάψει η Ολυμπιακή Φλόγα για να λάμψει μέχρι τις 11 Αυγούστου και το κλείσιμο των Αγώνων.

Η ελληνική αποστολή

Η ελληνική αποστολή «άνοιξε» την παρέλαση των εθνικών ομάδων εν πλω στον ποταμό Σηκουάνα, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη σημαιοφόρους της Team Hellas.

Ο Greek Freak δεν έκρυψε τη χαρά του και την υπερηφάνια του γι’ αυτή τη μεγάλη στιγμή και τη μοιράστηκε με τον υπόλοιπο κόσμος ανεβάζοντας στα social media μία φωτογραφία με την ελληνική σημαία και γράφοντας από πάνω ως λεζάντα «Η μεγαλύτερη τιμή» μαζί με δύο ελληνικές σημαίες κι ένα… μάτι.

Ο λαμπαδηδρόμος Ράφαελ Ναδάλ

Ο Ζινεντίν Ζιντάν πήρε τη δάδα από τον μυστηριώδη λαμπαδηδρόμο-χαρακτήρας από το βίντεο game Assassin’s Creed-, που έκανε εμφανίσεις σε όλη τη διάρκεια της Τελετήςκαι, στο Τροκαντερό την παρέδωσε σε όνομα – έκπληξη : τον απόλυτο πρωταθλητή του γαλλικού Ρολάν Γκαρός (14 τρόπαια), Ισπανό τενίστα Ράφαελ Ναδάλ.


 

Οι ελληνικές συμμετοχές της 1ης ημέρας

Με πολλά απ’ τα «βαριά χαρτιά» της ελληνικής αποστολής, ξεκινάει το Σάββατο (27/7) η πρώτη μέρα των Ολυμπιακών για τα ελληνικά χρώματα. Οι Λευτέρης Πετρούνιας, Στέφανος Ντούσκος, Άννα Κορακάκη, αλλά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την Εθνική ομάδα μπάσκετ (κόντρα στον Καναδά) και την Εθνική υδατοσφαίρισης Γυναικών μπαίνουν στη «μάχη» των Αγώνων, σε ένα πολύ «γεμάτο» πρόγραμμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών την 1η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχει ως εξής:

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
10:00 προκριματικά σκιφ ανδρών – Στέφανος Ντούσκος (Σειρά 1)

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
12:00 προκριματικά 100μ πεταλούδα γυναικών – Αννα Ντουντουνάκη, Γεωργία Δαμασιώτη

13:30 4Χ100μ ελεύθερο ανδρών – Στέργιος Μπίλας/Ανδρέας Βαζαίος/Κριστιάν Γκολομέεβ/Οδυσσέας Μελαδίνης ή Παναγιώτης Μπολάνος

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
13:20 προκριματικά κρίκων – Λευτέρης Πετρούνιας

ΤΕΝΝΙΣ
13:00 πρώτος γύρος απλού ανδρών και γυναικών
Στέφανος Τσιτσιπάς – Zizou BERGS (Βέλγιο): Ο αγώνας τους είναι ο τρίτος στο πρόγραμμα του μονού, με το πρώτο παιχνίδι να ξεκινάει στις 13:00

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
13:30 προκριματικά 10μ πιστόλι γυναικών – Αννα Κορακάκη, Χριστίνα Μόσχη

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
16:35 Β’ Ομιλος 1η αγωνιστική γυναικών: ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ
22:00 Α’ Ομιλος ανδρών, 1η αγωνιστική: ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ