Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣε αχαρτογράφητα νερά οι ΗΠΑ– Ποιος κίνδυνος υπάρχει

Σε αχαρτογράφητα νερά οι ΗΠΑ– Ποιος κίνδυνος υπάρχει

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της αποχώρησης του Τζο Μπάιντεν από την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ προκάλεσε ζυμώσεις στους Δημοκρατικούς.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο διεθνολόγος Ευάγγελος Βενέτης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μπει σε αχαρτογράφητα νερά. Πολιτικά είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει να αποσύρεται ο απερχόμενος πρόεδρος από την υποψηφιότητά του στην προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το αίτημα των Ρεπουμπλικανών να ζητήσουν την άμεση απόσυρση του Μπάιντεν από την προεδρία των ΗΠΑ. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την πολιτική σκηνή των Ηνωμένων Πολιτειών, διότι θυμίζει ημέρες του 1973 – 74, όταν ο Ρίτσαρντ Νίξον είχε παραγκωνιστεί από την προεδρία λόγω του Γουότεργκέιτ και είχε μείνει ακέφαλη η Αμερική και τότε αλώνιζε ο σιωνιστής υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ, με ολέθριες συνέπειες για το Κυπριακό» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Βενέτης.

Αναφορικά με την Αμερικανίδα αντιπρόεδρο, Κάμαλα Χάρις, που πήρε το «χρίσμα» από τον Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες εκλογής στην προεδρία των ΗΠΑ και λόγω της αναγνωρισιμότητάς της και λόγω του ότι είναι γυναίκα και αφροαμερικανή. «Όλα αυτά συντείνουν ότι η Κάμαλα Χάρις έχει τις περισσότερες πιθανότητες αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι οι Δημοκρατικοί με την απόσυρση Μπάιντεν από την κούρσα την προεκλογική για την προεδρία, ουσιαστικά έχουν δεχθεί ένα πλήγμα το οποίο δεν μπορεί να ισοσκελιστεί και να αντιμετωπιστεί εύκολα τους επόμενους μήνες».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ