Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΡεύμα: Στα σκαριά η στήριξη νοικοκυριών κι επιχειρήσεων 

Ρεύμα: Στα σκαριά η στήριξη νοικοκυριών κι επιχειρήσεων 

Την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων προωθεί η κυβέρνηση με πακέτο μέτρων το οποίο αναμένεται αύριο  Τετάρτη 17 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, να εξειδικευτούν,

Εντωμεταξύ σήμερα το βράδυ σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει σε βασικές γραμμές για το πλαίσιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη, που εγινε νωρίτερα υπό τον Πρωθυπουργό,  με συμμετοχή της ηγεσίας του ΥΠΕΝ, ετέθη επί τάπητος η επαναφορά του νόμου για τη φορολογία των ηλεκτροπαραγωγών, για το διάστημα από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς οι τιμές στην αγορά εξισορρόπησης έχουν εκτοξευτεί, δημιουργώντας πεδίο κερδοφορίας για τους ηλεκτροπαραγωγούς.

Επίσης επί τάπητος είναι η επαναφορά στοχευμένων επιδοτήσεων για ευπαθείς ομάδες ενώ εξετάζεται και η επιβολή πλαφόν στην τιμολόγηση των τιμών ρεύματος στην χονδρική αγορά ανάλογα με την τεχνολογία παράγωγης. Παράλληλα εξετάζεται και η πιθανότητα για ειδική εισφορά στην τιμή εισαγωγής στο φυσικό  αέριο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ