Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΜνημόνιο συνεργασίας επιμελητηρίων για προώθηση της τουριστικής δράσης «Στα βήματα του Αποστόλου...

Μνημόνιο συνεργασίας επιμελητηρίων για προώθηση της τουριστικής δράσης «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου»

Μνημόνιο συνεργασίας και αδελφοποίησης υπέγραψαν τα Επιμελητήρια Καβάλας, Ημαθίας και Κορίνθου, για την προώθηση της τουριστικής δράσης «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» ενώ, το αμέσως προσεχές διάστημα, αναμένεται η διεύρυνση και ενίσχυση αυτής της συνεργασίας με τη συμμετοχή των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και της Αθήνας.

Όπως ενημερώνει, με ανακοίνωσή του, το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network Hellas (EEN), στην πρόσφατη συνεδρίαση της διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στην Κόρινθο, υπεγράφη η αδελφοποίηση των επιμελητηρίων και ταυτόχρονα το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που προβλέπει δράσεις για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου».

Η συνεργασία προβλέπει την από κοινού εκμετάλλευση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την προώθηση και προβολή του θρησκευτικού τουρισμού, με σκοπό την προσέλκυση Ελλήνων αλλά και ξένων επισκεπτών στα μοναδικά και πολύ αξιόλογα θρησκευτικά σημεία.

Επίσης, ένας από τους σημαντικότερους στόχους της παραπάνω ενέργειας είναι η πραγματοποίηση Πολιτιστικών Διαδρομών από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο πλαίσιο της αναγνωρισμένης διαδρομής από την Ευρωπαϊκή Ένωση «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου».

Το εγχείρημα έτυχε της άμεσης αποδοχής και ευλογίας των μητροπόλεων των πόλεων, οι οποίες ενίσχυσαν την προσπάθεια συνεργασίας.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η διεύρυνση και ενίσχυση της συνεργασίας με τη συμμετοχή των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και της Αθήνας, σημεία από τα οποία πέρασε ο Απόστολος Παύλος, αφήνοντας το  αποτύπωμά του στη διδασκαλία για τη διάδοση του χριστιανισμού στην Ευρώπη.

«Ενώνουμε δυνάμεις και συνεργαζόμαστε, προκειμένου να αναδείξουμε τον θρησκευτικό πλούτο των περιοχών, όπου ο Απόστολος των Εθνών δίδαξε τον χριστιανισμό, στοιχείο που μας ενώνει και μας βοηθάει, με στοχευμένες δράσεις, να προβάλλουμε τις πόλεις μας ως σημεία έντονου θρησκευτικού ενδιαφέροντος», καταλήγει η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Καβάλας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ