Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKS"Φάκελος" Ιωαννίδης: Μένει ή φεύγει από τον Παναθηναϊκό;

“Φάκελος” Ιωαννίδης: Μένει ή φεύγει από τον Παναθηναϊκό;

Ο Φώτης Ιωαννίδης βρίσκεται ήδη στη διαχρονική λίστα με τα ονόματα που έγιναν μεταγραφικάσήριαλστο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καθώς…πληροί όλες τις προϋποθέσεις γι΄αυτό! Σενάριο για κινηματογραφική ταινία είναι η ποδοσφαιρική ζωή του. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τα σχόλια περιφρόνησης που άκουγε ο ίδιος, αφού αποκτήθηκε πριν μερικά χρόνια για ποσό πιο χαμηλά από μισό εκατομμύριο ευρώ από το Λεβαδειακό. Η λογική εκείνης της μεταγραφής ήταν του ακατέργαστου ταλέντου με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Δεν πέρασε μάλιστα πολύς καιρός όταν ο Παναθηναϊκός απέρριψε πρόταση από το MLS 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τους φίλους των “πράσινων” να απορούν τότε γιατί δεν αποφάσισε η ομάδα την πώλησή του.

Ακολούθησε η αγωνιστική του εκτόξευση, όπως και η οικονομική πλέον στις μέρες μας. Αντικειμενικά εκτιμώντας τα δεδομένα αυτή την ώρα, είναι πάρα πολλά τα χρήματα των προτάσεων που περιτριγυρίζουν τον Ιωαννίδη και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό εφέτος. Ένας ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε με ελάχιστα χρήματα και ανήκει σε μια ομάδα, τον Παναθηναϊκό, που δεν έχει να παρουσιάσει κάποια ευρωπαϊκή επιτυχία τα τελευταία χρόνια, αυτή θα είναι δύσκολο να αρνηθεί να τον πουλήσει και να αντισταθεί στις μεγαλύτερες προτάσεις που της έχουν γίνει για έλληνα ποδοσφαιριστή αυτό το καλοκαίρι, συνολικά στην ιστορία της.

Εξ αρχής βέβαια ο Παναθηναϊκός κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει να πουλήσει τον Ιωαννίδη. Ποια είναι ωστόσο αυτή η…αρχή; Διότι οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτητα λεπτών και όσο ανεβαίνουν τα ποσά, δεν γίνεται να κλείνει συνέχεια το τηλέφωνο…

Προφανώς παίζει τεράστιο ρόλο, το μεγαλύτερο, η απόφαση του παίκτη. Εάν ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του τώρα σε κάποια από τις: Αγγλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία ή Ολλανδία, και η πρόταση θα ικανοποιεί τον Παναθηναϊκό, τότε η συζήτηση θα προχωρήσει και “η μπίλια θα καθίσει” κάπου στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του τον θέλει για να χτίσει μαζί του την ομάδα της επόμενης ημέρας μαζί με το νέο προπονητή. Όμως το ρίσκο δεν θα είναι μικρό και για τις δύο πλευρές, εφόσον μείνει. Έτσι κι αλλιώς, ακόμη κι αν η απόδοσή του είναι εκπληκτική, η αναπόφευκτη στα σίγουρα αποχώρησή του στο τέλος της επόμενης σεζόν θα αφήσει σημαντικό αγωνιστικό κενό στους “πράσινους”. Το άλλο, όχι καλό σενάριο, λέει ότι μπορεί να μην διαπρέψει ξανά με αποτέλεσμα η τιμή του να πέσει και όταν ο ίδιος θα θέλει πλέον να αφήσει τον Παναθηναϊκό δεν θα βρίσκει, όχι απλά καλύτερες προτάσεις από τις τωρινές αλλά, ούτε καν τις ίδιες.

Για να είμαστε λοιπόν ξεκάθαροι. Τα 25 εκατ. ευρώ που κυκλοφορούν στην πιάτσα για τον Φώτη Ιωαννίδη είναι ποσό μεγάλο. Η κοινή λογική λέει πως ο Παναθηναϊκός δεν θα έπρεπε να σκέφτεται τίποτα άλλο. Δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο ότι ο Βαγγέλης Παυλίδης έκλεισε απ’ την Άλκμααρ στη Μπενφίκα με 19 εκατ. ευρώ. Τα λεφτά είναι πολλά και καθιστούν το Βαγγέλη Παυλίδη ως μια από τις ακριβότερες μεταγραφές έλληνα παίκτη στο εξωτερικό. Αναφέρω τον Παυλίδη διότι εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς μπαίνοντας στη σύγκριση, πόσο στ’ αλήθεια κοστίζει ο Φώτης Ιωαννίδης; Τα γκολ και οι ασίστ του Παυλίδη τα τρία τελευταία χρόνια είναι αρκετά περισσότερα από εκείνα του Ιωαννίδη. Ακόμα και εφέτος η διαφορά μεταξύ τους είναι σημαντική.

Κάτι ακόμα, διόλου ασήμαντο. Ο Παναθηναϊκός, εάν δώσει τώρα τον Φώτη Ιωαννίδη, με ποσό κοντά η και παραπάνω από τα 20 εκατ., ανοίγει δρόμο γι’ αγοραπωλησίες σε υψηλό επίπεδο με κορυφαία μανατζερικά γραφεία.

Και κάτι τελευταίο. Η αποτυχημένη σεζόν της ομάδας, σε συνδυασμό με τα σενάρια γύρω από το όνομά του, αποδείχθηκε ότι χάλασαν την ηρεμία του Ιωαννίδη. Συμφωνώ πως δεν είναι σωστό κανείς να βρίζει τους ποδοσφαιριστές, όμως τέτοια περιστατικά όπως εκείνο μετά από αγώνα στη Λεωφόρο, είναι στην ημερήσια διάταξη του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Ο ποδοσφαιριστής ποτέ δεν πρέπει να απαντά και μάλιστα μπροστά σε κόσμο. Αντίδραση η οποία απέδειξε ότι δεν έχει “καθαρό” μυαλό. Είναι επίσης δύσκολο να εκτιμηθεί εάν θα επέλθει ηρεμία για τον ίδιο και την ομάδα, στην επόμενη σεζόν, εφόσον παραμείνει.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ