Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSEuro: Γερμανικός ο ενθουσιασμός και ισπανική η συνέπεια...

Euro: Γερμανικός ο ενθουσιασμός και ισπανική η συνέπεια…

Για να νικήσεις στο ποδόσφαιρο δεν αρκεί να θέλεις, πρέπει και να μπορείς! Στο Euro που βρίσκεται σε εξέλιξη “θέλουν” πολλοί, για την ώρα πάντως είναι δύο οι ομάδες που αποκαλύπτουν ότι μπορούν να φτάσουν έως το τέλος. Η Γερμανία και η Αγγλία.

Συνδυάζοντας την εμπειρία με το κίνητρο. Με διαφορετικές αφετηρίες ασφαλώς, τα συνδυάζουν πάντως με τέτοια επιτυχία ώστε η εικόνα τους στα ματς έχουν καταφέρει να προκαλεί φόβο! Για να κατακτήσεις λοιπόν ένα Euro θα πρέπει – προφανώς – να έχεις δυνάμεις, περισσότερο όμως και από αυτές, κίνητρο. Οι προπονητές στη Γερμανία και την Ισπανία διαχειρίζονται το έμψυχο δυναμικό συνδυάζοντας την εμπειρία με τη θέληση.

Αυτός είναι ο λόγος που ο γερμανός ομοσπονδιακός Νάγκελσμαν εξήγησε στον Τόνι Κρόος ότι η παρουσία του θα ήταν αναγκαία στην προσπάθεια. Η δική του μεγάλη εμπειρία υποστηρίζει και καθοδηγεί τον ενθουσιασμό εκπληκτικών νεαρών όπως ο Μουσιάλα, αλλά και παικτών που δεν έχουν γράψει χιλιόμετρα με την εθνική Γερμανίας αλλά το αξίζουν, όπως ο Φίλγκρουκ. Αυτή η συνταγή, μαζί με την αδημονία των γερμανών να κατακτήσουν την ευρωπαϊκή κορυφή μετά από 28 χρόνια και μάλιστα σε τουρνουά στην έδρα τους, παρουσιάζουν την εικόνα ενός παντοδύναμου συνόλου.

Μοιάζει απίστευτο όμως, ο γερμανικός ενθουσιασμός είναι το μεγαλύτερο στοιχείο αυτής της ομάδας, στη σύγκριση με την Ισπανία, η…μηχανική λειτουργία της οποίας παραπέμπει στη…γερμανική σχολή του παρελθόντος!

Συμβαίνει πρώτη φορά. Δύο ομάδες με αντίθετες ποδοσφαιρικές φιλοσοφίες, πορεύονται η κάθε μία αποκαλύπτοντας στοιχεία της άλλης…

Η Ισπανία, με παίκτες φορτωμένους από το χρόνο συμμετοχής με τα club τους, εκμεταλλεύεται την αγωνιστική και τακτική τους παιδεία, ταυτόχρονα με τον ενθουσιασμό πρωταγωνιστών που έχουν τη μεγάλη ευκαιρία μπροστά τους. Από τη μία το “μηχανάκιΡόδρι στο κουμάντο της ενδεκάδας ξεπερνάει την κούραση της χρονιάς από την έξυπνη διαχείριση των δυνάμεών του, εκμεταλλευόμενος τους συμπαίκτες του και από την άλλη ο ενθουσιασμός των καλύτερων ακραίων στο τουρνουά, Γουίλιαμς και Γιαμάλ, που βλέπουν την ευκαιρία καριέρας και την αξιοποιούν.

Όλα αυτά αποκαλύπτουν μία ομάδα με τέλειες τακτικές επιλογές, ακόμη κι αν χρειάζεται ένα αυτογκόλ, όπως με την Ιταλία, για να επικρατήσει. Είπαμε, το κίνητρο ξεπερνάει την κούραση, όταν όμως έρχεται η ώρα της εκτέλεσης, η δύναμη είναι λιγότερη. Την ίδια ώρα πάντως οι τοποθετήσεις στο γήπεδο, οι ιδανικές αποστάσεις και η συνέπεια στο πλάνο θυμίζουν…πρόγραμμα σε υπολογιστή και λιγότερο ανθρώπους που κανονικά θα έπρεπε να έχουν ως αφετηρία τον ενθουσιασμό.

Ισπανία και Γερμανία δυστυχώς είναι πολύ πιθανό, έως και βέβαιο, ότι θα συναντηθούν νωρίτερα από τον τελικό. Στην προημιτελική φάση των “8”, εκεί όπου το τουρνουά θα χάσει τη μία από τις δύο…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ