Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση «Ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας» στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση «Ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας» στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Την πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας» είχαν σήμερα η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα και η τέως υφυπουργός Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, με εκπροσώπους οργανώσεων που δραστηριοποιούνται ενεργά στον τομέα, προκειμένου να συζητήσουν και να αξιολογήσουν την τρέχουσα κατάσταση των ξενώνων για γυναίκες θύματα βίας.

Η υφυπουργός τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος της σημερινής συνάντησης ήταν να ακουστούν οι απόψεις αυτών των οργανώσεων, να εκτιμηθούν τα υφιστάμενα κενά από τον κρατικό μηχανισμό και να εντοπιστούν τομείς προς βελτίωση. Όπως ανέφερε, τα θέματα που σχετίζονται με την έμφυλη βία θα πρέπει να ξεπερνούν την κομματική πολιτική και να θεωρούνται θέματα που απαιτούν ευρεία αποδοχή και συντονισμένες προσπάθειες. Επεσήμανε, δε, πως «ο συλλογικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι κάθε γυναίκα που αναζητά βοήθεια δεν θα μείνει χωρίς τους απαραίτητους πόρους και την υποστήριξη που χρειάζεται».

Η πρώην υφυπουργός, η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην έναρξη αυτών των προσπαθειών, υπογράμμισε τη σημασία της συνέχειας και της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι «η υφυπουργός, κ. Παπακώστα, θα εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόσφορο έδαφος που έχουμε ήδη καλλιεργήσει, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθειά μας στην εξάλειψη της έμφυλης βίας».

Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι διαφόρων οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων μη κερδοσκοπικών οργανισμών και ομάδων υπεράσπισης, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες. Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν περιελάμβαναν την ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των διαφόρων ενδιαφερομένων, την αύξηση της χωρητικότητας των δομών φιλοξενίας και τη βελτίωση της πρόσβασης σε νομική και ψυχολογική υποστήριξη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ