Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑνοικτός ο ευρωπαϊκός δρόμος για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ανοικτός ο ευρωπαϊκός δρόμος για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ανοικτός είναι ο δρόμος για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στον τρίτο γύρο των Champions, Europa και Conference League.

Η πρώτη ημέρα των καλοκαιρινών κληρώσεων έφερε λοιπόν μπροστά στις ομάδες μας βατούς αντιπάλους οι οποίοι είναι στα μέτρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ, ως ισχυρός, έχει τη δυνατότητα να διανύσει όλη τη διαδρομή έως τη League Stage για πρώτη φορά στην ιστορία του στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Η νικήτρια του ζευγαριού Μπάνια Λούκα (Βοσνία) – Εγκνάτια (Αλβανία), που θα κοντραριστούν σε διπλά παιχνίδια στις 9/10 Ιουλίου και 16/17 Ιουλίου στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού, θα είναι η αντίπαλος του πρωταθλητή ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι “ασπρόμαυροι” θα εκκινήσουν το ταξίδι στο γήπεδο της Τούμπας από το διήμερο 23/24 Ιουλίου, με τις ρεβάνς να είναι προγραμματισμένες μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 30/31 Ιουλίου.

Για τον κυπελλούχο Παναθηναϊκό, στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μπότεφ Πλόβντιβ-Μάριμπορ, σε μια ιδανική κλήρωση καθώς μιλάμε για την έβδομη ομάδα του πρωταθλήματος της Βουλγαρίας κόντρα στη δεύτερη της Λίγκας της Σλοβενίας. Το ευρωπαϊκό ταξίδι των “πράσινων” θα ξεκινήσει στις 25 Ιουλίου στην Αθήνα, με τη ρεβάνς να έχει οριστεί για τη 1 Αυγούστου.

Η λογική είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα πέσει πάνω στη Μάριμπορ από την Σλοβενία. Το 2012 έπαιξε μαζί της στον όμιλο του Europa League και έχασε με 3-0 τότε στην Σλοβενία, ενώ την κέρδισε με 1-0 στο ΟΑΚΑ. Έχουν περάσει 12 χρόνια και η Μάριμπορ έχει αποδυναμωθεί πολύ. Η κλήρωση είναι πολλή καλή και επειδή δίνει χρόνο στο νέο του προπονητή Ντιέγκο Αλόνσο να ετοιμάσει την ομάδα με μικρότερη πίεση.

Η δεύτερη ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα θα αναμετρηθεί στους διπλούς αγώνες του δεύτερου προκριματικού γύρου του Conference League με μία εκ των Βελέζ του Μόσταρ – Ίντερ Κλουμπ ντε Εσκαλντές (Ανδόρα).

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 25 Ιουλίου στην OPAP Arena (υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει και να γίνει μια μέρα νωρίτερα στις 24 Ιουλίου) και η ρεβάνς είτε στη Βοσνία είτε στην Ανδόρα την 1η Αυγούστου, με την Ένωση να είναι πολύ πιθανό να ξαναβρεί στον δρόμο της την Βέλεζ από την οποία είχε γνωρίσει πριν τρία καλοκαίρια αποκλεισμό σοκ στην ίδια φάση της διοργάνωσης. Με προπονητή τότε τον Μιλόγεβιτς, όμως τώρα τον Ματίας Αλμέϊδα. Διαφορά τεράστια…

Ο Ολυμπιακός έχει δεδομένη την παρουσία του στη League Stage του Europa League μετά την κατάκτηση του Conference League.

Σε κάθε περίπτωση η θριαμβευτική πορεία των πειραιωτών απέδειξε πως οι ελληνικές ομάδες έχουν σοβαρά αγωνιστικά περιθώρια διάκρισης στο Conference League, διοργάνωση στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν στη διάρκεια της σεζόν.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ