Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜεντιλίμπαρ ο αναμορφωτής!

Μεντιλίμπαρ ο αναμορφωτής!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο ελληνικής ομάδας στο ποδόσφαιρο επειδή συμπεριφέρθηκε ευρωπαϊκά! Για να αποδίδουμε δικαιοσύνη, αυτό το οφείλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στον προπονητή του.

Ο Χοσέ Λουις Μεντιλίμπαρ είναι ένας σοφός άνθρωπος, η ποιότητα του οποίου εκτόξευσε τον Ολυμπιακό από την πρώτη στιγμή που τον ανέλαβε. Χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία, χωρίς να έχει επιλέξει τις μεταγραφές που στελέχωσαν το ρόστερ το καλοκαίρι και παρά τις…ζημιές που προκάλεσαν οι προκάτοχοί του στον πάγκο, όχι μόνο δεν απέτυχε αλλά κατάφερε να αλλάξει την ομάδα.

Με ίδιο ρόστερ ουσιαστικά, αλλά και με αναθεώρηση του χρόνου της χρησιμοποίησης παικτών που δεν υπολογίζονταν, όπως ο Ιμπόρα, παρουσίασε μία ομάδα διαφορετική και θεαματικά βελτιωμένη προς το καλύτερο. Ο βάσκος προπονητής είναι μετρ της πνευματικής διαχείρισης και αυτό έχει ως προφανή συνέπεια να απελευθερώνει τους ποδοσφαιριστές του.

Είναι εντυπωσιακό αυτό που κατάφερε στο τελικό κόντρα στη Φιορεντίνα που ξεκίνησε πιο απειλητικά. Όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός γινόταν καλύτερος. Μετά το 70΄έδειξε ότι θα απειλεί περισσότερο και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για να σκοράρει, χωρίς να αφήσει το ματς να κριθεί στα πέναλτι. Το κατάφερε και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια η πλειοψηφία των αγώνων που συνεχίζει στην παράταση καταλήγει στα πέναλτι. Στις μέρες μας είναι σπάνια η συνθήκη να κρίνονται στα 120 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός είχε τη δύναμη στο μυαλό να πιέσει περισσότερο στο τελευταίο μέρος της κανονικής διάρκειας και στην παράταση. Σπάνιο. Έγινε έτσι επίσης η πρώτη ομάδα που κατακτά τίτλο στη χώρα της μετά από 22 χρόνια και την επικράτηση της Φέγενορτ στον τελικό του κυπέλλου UEFA στην έδρα της με 3-2 επί της Ντόρτμουντ το 2002.

Η τελευταία πάντως που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο στη χώρα της αλλά σε άλλο γήπεδο είναι η Ντόρτμουντ το 1997 που νίκησε στον τελικό του Champions League τη Γιουβέντους στο Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου που ήταν τότε έδρα της Μπάγερν.

Ο σοφός, το επαναλαμβάνω, Μεντιλίμπαρ, αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει ο τελικός, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας και περπάτησε με αργά βήματα, από τη μία άκρη στην άλλη! Συμβολίζοντας ότι οι επιτυχίες έρχονται με ηρεμία, υπομονή, νηφαλιότητα και σταθερό βηματισμό…

Εκπληκτικός ο βάσκος, έχει αλλάξει μία ομάδα σε χρόνο μηδενικό αφού έχει καταφέρει να κερδίσει τους παίκτες του. Ο “Μεντιλόπουλος” ανήκει στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», αναφέρει η ισπανική Marca και στέκεται στο γεγονός ότι κατέκτησε ευρωπαϊκή κούπα σε δύο διαδοχικές σεζόν.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ