Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΑπινιδωτής “δώρο ζωής” στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου από τον Σύλλογο Γονέων...

Απινιδωτής “δώρο ζωής” στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Μία πολύ χρήσιμη ιατρική συσκευή, απέκτησε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος θέλοντας να κάνει ένα “δώρο ζωής”, ένα βήμα προς την προώθηση της ασφάλειας και της προστασίας των μελών της σχολικής κοινότητας, προέβη στην αγορά του απινιδωτή τον οποίο παρέδωσε στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου.

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου κατά τη δήλωσή τους τόνισαν:

“Το σχολείο μας απέκτησε ένα “μαγικό κουτί” που χαρίζει ζωή. Από σήμερα στο σχολείο μας βρίσκεται ένας απινιδωτής IPAD CU-SPR (AED) ημιαυτόματης λειτουργίας (IP66), κατάλληλος για χρήση σε ενήλικες και παιδιά. Από σήμερα νιώθουμε πιο ασφαλείς . Από σήμερα μπορούμε να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία ζωής.

Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους Γονείς, στους Κηδεμόνες και στους φίλους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα κάτι που είχαμε οραματιστεί στην αρχή της φετινής χρονιάς.

Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην ομάδα του #StopHeartAttack .

Η αλυσίδα ζωής πρέπει να μεγαλώσει . Με γνώμονα την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας αλλά και των συνανθρώπων της περιοχής μας καλούμε και τους υπόλοιπους Συλλόγους Γονέων καθώς και τα σχολεία τους να προχωρήσουν σε εκπαίδευση διδακτικού προσωπικού και Γονέων . Και όπου είναι εφικτή η τοποθέτηση ενός “μαγικού κουτιού”. Θα είμαστε δίπλα σας, να σας βοηθήσουμε και να κοινοποιήσουμε όποια σχετική δράση.

Με την νέα σχολική χρονιά ο Σύλλογος μας θα προγραμματίσει εκ νέου Σεμινάρια Βασικής Υποστήριξης Ζωής (BLS) με χορήγηση πιστοποίησης καθώς και σεμινάρια Διαχείρισης Αιμορραγίας (Stop The Bleed) σε συνεργασία με το #StopHeartAttack .

”Απλέ πολίτη κάνε έστω κάτι, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να μην κάνεις τίποτα”

Υ.Γ. Το κόστος αγοράς του απινιδωτή ανήλθε στα 1.100€ . Από αυτά τα 750€ προήλθαν από τον έρανο που πραγματοποιήθηκε μέσα στο σχολείο και τα 350€ από δωρεές εκτός του σχολείου.

Υ.Γ. 2 Κάθε δράση και εγχείρημα αλλά και η συμμετοχή στο Σύλλογο είναι αγνός εθελοντισμός των 8 μελών του Συλλόγου Γονέων και όσων Γονέων και Κηδεμόνων μας στηρίζουν.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Συλλόγου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ