Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΙσραήλ: Διακοπή της σύνδεσης του ισπανικού προξενείου στην Ιερουσαλήμ με τους Παλαιστίνιους

Ισραήλ: Διακοπή της σύνδεσης του ισπανικού προξενείου στην Ιερουσαλήμ με τους Παλαιστίνιους

Την απόφαση να διακόψει την σύνδεση» ανάμεσα στο προξενείο της Ισπανίας στην Ιερουσαλήμ και τους Παλαιστίνιους ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ αντιδρώντας στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από την Μαδρίτη και σε μία «αντισημιτική δήλωση» ισπανίδας υπουργού.

«Αποφάσισα να διακόψω την σύνδεση ανάμεσα στην ισπανική διπλωματική αντιπροσωπεία και τους Παλαιστίνιους και να απαγορεύσω στο προξενείο της Ισπανίας στην Ιερουσαλήμ να παρέχει υπηρεσίες στους Παλαιστίνιους της Δυτικής Οχθης», έγραψε στο Χ ο Ισραελ Κατς.

Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής στην πράξη της απόφασης αυτής, το υπουργείο Εξωτερικών απέφυγε να απαντήσει.

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι έλαβε τα μέτρα αυτά «απαντώντας στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από την Ισπανία και στην αντισημιτική έκκληση (ισπανίδας υπουργού) να μην αναγνωρισθεί απλώς παλαιστινιακό κράτος, αλλά “να απελευθερωθεί η Παλαιστίνη από τον ποταμό μέχρι την θάλασσα”».

Η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία ανακοίνωσαν την Τετάρτη την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από την 28η Μαΐου, προκαλώντας την οργή του Ισραήλ που κατήγγειλε «ανταμοιβή της τρομοκρατίας», την ώρα που ο πόλεμος στην Γάζα πλησιάζει στον όγδοο μήνα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ