Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΠότε ξεκινά η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Πότε ξεκινά η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Με επιτυχία άνοιξε η «αυλαία» των κρατήσεων για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.

Η διαδικτυακή πύλη για τις κρατήσεις εισιτηρίων άνοιξε στις 17 Απριλίου με τη ζήτηση να βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα αφού μέχρι το βράδυ της ίδια ημέρας οι κρατήσεις ξεπέρασαν τις τρεις χιλιάδες.

Η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, φαίνεται ότι έχει επιτύχει το σκοπό της, ανέφερε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, ανακοινώνοντας την έναρξη των φετινών δρομολογίων του οχηματαγωγού M/V Daleela, στις 29 Μαΐου.

Ειδικότερα, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 29 Μαΐου από Λεμεσό ενώ το τελευταίο δρομολόγιο για το 2024 θα πραγματοποιηθεί 3 Σεπτεμβρίου από τον Πειραιά. Συγκεκριμένα το πρώτο πλοίο από το λιμάνι Λεμεσού σαλπάρει στις 29 Μαΐου ενώ από τον Πειραιά στις 31 Μαΐου.

Το τελευταίο δρομολόγιο από Λεμεσό θα πραγματοποιηθεί 1η Σεπτεμβρίου ενώ το τελευταίο από Πειραιά τρεις Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενη στο κατά πόσο η γραμμή θα καταστεί βιώσιμη, η κα. Χατζημανώλη είπε ότι «οι μέχρι τώρα προβλέψεις και στοιχειά αναφορικά με τη βιωσιμότητα της γραμμής μακροπρόθεσμα είναι θετικά, οπότε, ευχής έργον είναι μετά την λήξη της επιδοτούμενης υπηρεσίας να υπάρξει ενδιαφέρον από την βιομηχανία, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η θαλάσσια συνδεσιμότητα Κύπρου-Ελλάδας, καθώς επίσης η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας να καταστεί το έναυσμα για την θαλάσσια σύνδεση της Κύπρου και με άλλες γειτονικές χώρες στο εγγύς μέλλον».

Επεσήμανε ότι το Υφυπουργείο Ναυτιλίας θα χαιρετήσει οποιαδήποτε προσπάθεια για να προστεθεί μόνιμα ένα θαλάσσιο επιβατικό δρομολόγιο Κύπρου – Ελλάδας, ή και με άλλη χώρα γειτονική. «Παρ’ όλα αυτά» πρόσθεσε, «η μόνιμη προσθήκη ενός θαλάσσιου επιβατικού δρομολογίου από και προς της Κύπρο θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όπως π.χ. την ζήτηση που θα είχε η γραμμή, η συχνότητα των δρομολογίων και η οικονομική βιωσιμότητα των μεταφορέων. Θεωρώ ότι με την πρωτοβουλία αυτή, έχουμε βάλει τη μαγιά για να καταστεί η γραμμή βιώσιμη».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ