Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕρυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι αναλαμβάνουν την ευθύνη για επίθεση εναντίον "βρετανικού πετρελαιοφόρου"

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι αναλαμβάνουν την ευθύνη για επίθεση εναντίον “βρετανικού πετρελαιοφόρου”

Οι υεμενίτες αντάρτες Χούθι ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για επίθεση εναντίον «βρετανικού πετρελαιοφόρου» στην Ερυθρά Θάλασσα, συμβάν στο οποίο αναφέρθηκαν χθες Παρασκευή βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας και εταιρεία ειδικευμένη στο ίδιο ζήτημα, καθώς και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το πολεμικό ναυτικό των υεμενίτικων ενόπλων δυνάμεων (σ.σ. έτσι αποκαλούν τον εαυτό τους οι αντάρτες) διεξήγαγε επιχείρηση με στόχο το βρετανικό πετρελαιοφόρο Pollux στην Ερυθρά Θάλασσα, με μεγάλο αριθμό πυραύλων κατά πλοίων επιφανείας», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ανταρτών για στρατιωτικές υποθέσεις, ο Γιαχία Σάρι.

Η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO και η εξειδικευμένη σε ζητήματα ασφάλειας της ναυσιπλοΐας εταιρεία Ambrey έκαναν λόγο για έκρηξη που σημειώθηκε την Πέμπτη κοντά σε πλοίο που βρισκόταν ανοικτά από την πόλη Μόχα.

«Το πλοίο και το πλήρωμά του είναι ασφαλή», τόνισε η UKMTO, ενώ η Ambrey έκανε λόγο για ελαφριές ζημιές.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε κατόπιν ότι πύραυλος που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη έπληξε «πλοίο υπό παναμαϊκή σημαία που εκτελούσε δρομολόγιο προς την Ινδία μεταφέροντας αργό πετρέλαιο».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ