Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣυνάντηση του πρέσβη της Ρουάντας στην Ελλάδα με μέλη του ΔΣ ΕΒΕΑ

Συνάντηση του πρέσβη της Ρουάντας στην Ελλάδα με μέλη του ΔΣ ΕΒΕΑ

Σημαντικές είναι οι προοπτικές ενίσχυσης των εμπορικών σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρουάντα, όπως επισημάνθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του πρέσβη της Ρουάντας στην Ελλάδα, Τζέϊμς Γκατέρα με μέλη του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Όπως αναφέρει ανάρτηση του επιμελητηρίου στην ηλεκτρονική σελίδα του, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σημειώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ενίσχυσης των εμπορικών μας σχέσεων με τη Ρουάντα, δεδομένου ότι παρά την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών το 2022, ο όγκος εμπορίου κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Οι κατασκευές-δομικά υλικά, η εμπορία μηχανημάτων και η επεξεργασία πρώτων υλών είναι τομείς με προοπτικές. Επιπλέον, εκφράστηκε ενδιαφέρον για μεταφορά τεχνογνωσίας από τη χώρα μας, σχετικά με τη δημιουργία μονάδων παραγωγής και εργοστασίων στη Ρουάντα. Επισημάνθηκε ότι η Ρουάντα, εκτός από χώρα ομόθρησκη και με κοινούς δεσμούς με την Ελλάδα, είναι επίσης σταθερή και ασφαλής, διαθέτει πολλές ζώνες ελεύθερου εμπορίου και παρέχει σημαντικά φορολογικά κίνητρα για επιχειρηματική δραστηριότητα.

Από το ΕΒΕΑ δηλώθηκε η πρόθεση να ξεκινήσει επαφές με το ομόλογο Επιμελητήριο στη Ρουάντα, προκειμένου να υπάρξει αμοιβαία επωφελής συνεργασία.

Στην συνάντηση με τον πρέσβη, από την πλευρά του ΕΒΕΑ συμμετείχε το μέλος Δ.Ε. και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, Νίκος Βασιλείου, και τα μέλη Δ.Σ. ΕΒΕΑ, Δημήτρης Τζούρος και Απόστολος Ασλανίδης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ