Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΛιάγκος: Προτεραιότητα η ανάπτυξη & ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του Λιμένα Θεσσαλονίκης

Λιάγκος: Προτεραιότητα η ανάπτυξη & ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του Λιμένα Θεσσαλονίκης

Κοινό στόχο και προτεραιότητα της λιμενικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης αποτελεί η απρόσκοπτη ανάπτυξη και ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του λιμένος της πόλης, όπως επισήμανε ο εκτελεστικός πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), Θάνος Λιάγκος, με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Arie Koppelaar. «Στην κατεύθυνση αυτή, της ενίσχυσης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του λιμένος, η συντονισμένη συνεργασία όλων των μελών της κοινότητάς του αποτελεί προϋπόθεση για την παροχή ενός εξελισσόμενου, αποδοτικού και αξιόπιστου δικτύου συνδυασμένων μεταφορών, που αναβαθμίζει την εφοδιαστική αλυσίδα της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης» συμπλήρωσε ο κ.Λιάγκος.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν συνολικά 19 εκπρόσωποι από 18 φορείς, χρήστες και μέλη της ευρύτερης κοινότητας του λιμένος. Κατά τη συνεδρίαση έμφαση δόθηκε στη συνδεσιμότητα του Λιμένα της Θεσσαλονίκης και στη διεύρυνση της παροχής υπηρεσιών συνδυασμένων μεταφορών, στην ανάγκη άμεσης αναβάθμισης της υφιστάμενης σιδηροδρομικής υποδομής, στην αναπτυξιακή στρατηγική της ΟΛΘ Α.Ε. και στις συνέργειες με λιμένες διεθνούς σημασίας. Επιπλέον, επισημάνθηκε η αναπτυξιακή πορεία της κρουαζιέρας, με 79 προγραμματισμένες αφίξεις για το 2024.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ