Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣτα 45 ευρώ η νέα τιμή – στόχος για τη Mytilineos από...

Στα 45 ευρώ η νέα τιμή – στόχος για τη Mytilineos από την Edison

Συνεχίζεται το κρεσέντο αναβαθμίσεων για τη μετοχή της Mytilineos, καθώς χθες η Edison ανέβασε την τιμή – στόχο στα 45 ευρώ από 36 ευρώ που ήταν η προηγούμενη στόχευση, την οποία άλλωστε η μετοχή έπιασε πρόσφατα. Η νέα τιμή – στόχος, δίνει περιθώριο ανόδου περίπου 30% για τη μετοχή συγκριτικά με το χθεσινό κλείσιμο που ήταν στα 35,46 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι όλους τους τελευταίους μήνες, οίκοι όπως Morgan Stanley, Citi, Piraeus, Euroxx, Optima Bank και πολλοί άλλοι έχουν ανεβάσει το consensus της τιμής – στόχου της εταιρείας, σε μία μέση τιμή λίγο πάνω από τα 45 ευρώ. Οδηγός και καταλύτης για αυτές τις αναβαθμίσεις είναι οι σημαντικές συνέργειες της Mytilineos, σχετικά πρόσφατος μετασχηματισμός, καθώς και η δυναμική ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Ο αναλυτής της Edison επιβεβαιώνει με τη σειρά του τη διοίκηση της Mytilineos, όσον αφορά στο προφίλ κερδοφορίας της εταιρείας τα επόμενα έτη που σε επίπεδο EBITDA εκτιμά ότι θα βρεθεί λίγο πάνω από το 1 δισ. ευρώ το 2023 και θα προσεγγίσει τα 1,2 δισ. ευρώ το 2025. Οδηγός για αυτές τις επιδόσεις θα είναι οι στρατηγικής σημασίας συνέργειες μεταξύ Ενέργειας και Μετάλλων που καταφέρνει σταθερά να αναπτύσσει ο όμιλος Mytilineos.

Για την Edison, αιχμή για την κερδοφορία της Mytilineos είναι πλέον η M Renewables (ΑΠΕ), ενώ από κοντά ακολουθούν το Utility (παραγωγή και προμήθεια ενέργειας) και τα Μέταλλα. H Mytilineos, παρά το περιβάλλον υψηλών επιτοκίων, καταφέρνει να παραθέτει ένα σπάνιο συνδυασμό ανάπτυξης, χαμηλής μόχλευσης (λίγο πάνω από το 1.5x EV/EBITDA για το 2023 το οποίο βαίνει σταθερά μειούμενο τα επόμενα έτη) εξαιρετικού πιστωτικού προφίλ (ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα) και ισχυρής μερισματικής απόδοσης (5-6%).

Ως εκ τούτου, η Mytilineos αποτελεί για την Edison μία μοναδική επενδυτική επιλογή ιδιαίτερα στο Energy Transition, καθώς, όχι μόνο ενισχύει σταθερά τη διεθνοποίηση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, αλλά τοποθετείται στρατηγικά στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης ως ολοκληρωμένο utility. Προσφέρει δηλαδή τον ιδανικό συνδυασμό ανάπτυξης και αξίας, ο οποίος δύσκολα απαντάται είτε σε αμιγώς Ενεργειακές είτε σε αμιγώς Μεταλλευτικές εταιρείες.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ