Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΚ. Κόλλιας (ΟΕΕ): Ο ρόλος των εσωτερικών ελεγκτών έχει αναβαθμιστεί

Κ. Κόλλιας (ΟΕΕ): Ο ρόλος των εσωτερικών ελεγκτών έχει αναβαθμιστεί

«Ο κλάδος των εσωτερικών ελεγκτών αποτελεί σημείο αναφοράς για τη λειτουργία μιας καλά οργανωμένης εταιρείας», ανέφερε μιλώντας στο 21ο ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας – IIA Greece, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός του Οικονομικού Επιμελητηρίου είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εσωτερικών ελεγκτών, κάνοντας μνεία στο γεγονός ότι πλέον ξεπερνούν τα 650 μέλη, εγγεγραμμένα σε ειδική πλατφόρμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόλλιας η συνεργασία με το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, σε μια εποχή που ο ρόλος του εσωτερικού ελεγκτή είναι καταλυτικός στη λειτουργία ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων, σε μια πραγματικότητα με συνεχείς κρίσεις, όπως ο Covid, η άνοδος των επιτοκίων και οι γεωπολιτικές εξελίξεις. Το θετικό, όπως συμπλήρωσε, είναι «ότι παρατηρείται μια στροφή των εταιρειών στη διαχείριση των εσωτερικών κινδύνων, ο ρόλος του εσωτερικού ελεγκτή έχει αναβαθμιστεί. «Συστήνουμε την ενίσχυση των τμημάτων με εσωτερικούς ελεγκτές που βρίσκονται μέσα στις εξελίξεις και συνεχώς εκπαιδεύονται» δήλωσε.

Εξάλλου, κατά τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, η μονάδα εσωτερικού ελέγχου λειτουργεί προληπτικά για την επιχείρηση με στόχο τη διαφάνεια και οι εξελίξεις απαιτούν ενδελεχή διαχειριστικό έλεγχο.

Σημαντικό ρόλο, επίσης, κατά τον κ. Κόλλια έχει η δημιουργία κουλτούρας, με κριτική αξιολόγηση των στοιχείων που καλείται να αντιμετωπίσει ο εσωτερικός ελεγκτής, με την τεχνολογία να βοηθά ιδιαίτερα σε αυτό το κομμάτι.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ