Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣλοβακία: Διακοπή της αποστολής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο

Σλοβακία: Διακοπή της αποστολής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο

Την διακοπή της αποστολής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, περιορίζοντας την βοήθεια της Μπρατισλάβας προς το Κίεβο σε «ανθρωπιστική και μη στρατιωτική βοήθεια».

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι δικός μας, δεν έχουμε καμία σχέση με τον πόλεμο αυτόν», είπε ο Φίτσο, κατά την γνώμη του οποίου, «ο άμεσος τερματισμός των στρατιωτικών επιχειρήσεων είναι η καλύτερη λύση για την Ουκρανία». «Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να μετατραπεί από προμηθευτή όπλων σε αρχιτέκτονα της ειρήνης», είπε.

«Θεωρούμε ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία είναι αποκλειστικά ανθρωπιστική και μη στρατιωτική βοήθεια, δεν θα εφοδιάζουμε πλέον με όπλα την Ουκρανία», δήλωσε ο Ρόμπερτ Φίτσο την επομένη του διορισμού του στην πρωθυπουργία.

Ο Φίτσο ανακοίνωσε επίσης ενώπιον των βουλευτών ότι η Μπρατισλάβα δεν θα υποστηρίξει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας. «Αν οι κυρώσεις μας βλάπτουν, όπως ισχύει με τις περισσότερες κυρώσεις, δεν βλέπω λόγο να τις υποστηρίζουμε», είπε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ