Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚ. Ιατρίδης: Θα καθυστερήσει η χερσαία επιχείρηση

Κ. Ιατρίδης: Θα καθυστερήσει η χερσαία επιχείρηση

Τους λόγους που θα καθυστερήσει, εάν τελικά γίνει, η χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ανέλυσε στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης πτέραρχος εν αποστρατεία.

«Όλη η Γάζα είναι ένας υπόγειος οικισμός. Υπάρχουν υπόγειες στοές, υπάρχουν κατακόμβες που ξεκινάνε από τη Λωρίδα της Γάζας, πάνε στην Αίγυπτο, άλλοι διάδρομοι πάνε προς την Δυτική Όχθη, άλλοι προς το Λίβανο και μέσα εκεί υπάρχουν χιλιάδες μαχητές της Χαμάς που είναι εξοπλισμένοι ακόμη και με αντιαρματικές ρουκέτες ιρανικής κατασκευής, αλλά και εκρηκτικούς μηχανισμούς, που θα τους χρησιμοποιήσουν και είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και για τα άρματα μάχης των Ισραηλινών αλλά και για τα στρατεύματα».

Για του λόγου το αληθές έκανε παραλληλισμό με την Ουκρανία και τις μάχες που έγιναν στο Μαχμούτ. «Το Μαχμούτ είναι γεμάτο με υπόγειες στοές και οι Ρώσοι δυσκολεύτηκαν πολύ και είχαν πάρα πολλές απώλειες με συμβατική δύναμη» επισήμανε.

Για να καταλήξει «Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει τους αμυνόμενους μέσα στις στοές το Ισραήλ με συμβατική δύναμη, διότι θα χρησιμοποιήσει και όλους τους αιχμαλώτους που έχει η Χαμάς ως ασπίδα».

Επιπλέον σημείωσε όσον αφορά στη στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ πως «Μετρούν 17 αιχμαλώτους από τη Χαμάς και ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος γιατί θα υπάρξει κατακραυγή από την αμερικανική κοινωνία. Γι΄αυτό έστειλε και τα δύο αεροπλανοφόρα».

ΠΗΓΗ:ertnews.gr

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ