Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΗνωμένα Έθνη: Οι ναυτικοί ως "key workers"

Ηνωμένα Έθνη: Οι ναυτικοί ως “key workers”

Την απόφαση/ ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, που καλεί όλες τις χώρες να αναγνωρίσουν τους ναυτικούς ως key workers, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (International Chamber of Shipping -ICS).

Όπως σημειώνεται η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πάρθηκε από τον Πρέσβη Dian Triansyah Djani της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, όπου ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν άμεσα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοκόλλων του ΙΜΟ, που θα επιτρέψουν τις αλλαγές πληρωμάτων και να διασφαλίσουν την πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη για όλους τους εργαζομένους στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

«Χαιρετίζουμε την είδηση όπου η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών έχει εγκρίνει ψήφισμα που ζητά την κατάταξη όλων των ναυτικών ως βασικών εργαζομένων και επαινούμε την κυβέρνηση της Ινδονησίας για την πρωτοβουλία», σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του ICS, Guy Platten

Το ICS αναφέρει πως πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν 2.000.000 ναυτικοί στη μεταφορά τροφίμων, φαρμάκων, εμπορευμάτων ενέργειας και άλλων βασικών πρώτων υλών ανά τον κόσμο, ιδιαίτερα κατά τη κρίσιμη συγκυρία της πανδημίας.

«Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο κατανοεί ότι 44 κράτη μέλη του ΟΗΕ χαρακτηρίζουν επί του παρόντος τους ναυτικούς ως “βασικούς εργαζόμενους”. Ενώ αυτό το ψήφισμα είναι ένα θετικό βήμα, είναι σαφές ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. Οι κυβερνήσεις πρέπει τώρα να αξιοποιήσουν την επιρροή τους για να πείσουν τα υπόλοιπα κράτη να ακολουθήσουν και να θεωρήσουν τους ναυτικούς ως βασικούς εργαζόμενους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ