Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜάντσεστερ Γιουνάϊτεντ...small μεγέθους!

Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ…small μεγέθους!

Παρακολουθώντας μέχρι σήμερα (16/09) τους αγώνες της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ στη σεζόν που βρίσκεται σε εξέλιξη, στη δεύτερη θητεία του Τεν Χαγκ, δεν διαπίστωνες, σε καμία περίπτωση, πως θα μπορούσε – ούτε εφέτος – να ακολουθήσει πορεία πρωταθλητισμού.

Σίγουρα η εικόνα της άφηνε κάποια περιθώρια βελτίωσης καθώς ακόμη και στην ήττα από την Άρσεναλ, 1-3, στο Λονδίνο διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τις καθυστερήσεις.

Η σημερινή της ήττα, 3-1, από τη Μπράϊτον μέσα στο “σπίτι” της το Ολντ Τράφορντ προσγείωσε ωστόσο τους φίλους των “κόκκινων διαβόλων” σε μία δύσκολη πραγματικότητα. Την επιβεβαίωσε πιο σωστά. Διότι αποκαλύφθηκε από το πρώτο λεπτό του συγκεκριμένου αγώνα ότι η ομάδα εξακολουθεί να έχει σοβαρές αδυναμίες.

Με αυτή την ήττα σταμάτησε, μετά από 13 μήνες, το εντός έδρας αήττητο σερί των 20 αγώνων (17 νίκες, 3 ισοπαλίες). Και τότε είδε ηττηθεί από τη Μπράϊτον…

Επίσης, αυτό είναι το χειρότερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, με 6 βαθμούς στους πρώτους 5 αγώνες, μετά τη σεζόν 2014/15 επί Φαν Χάαλ.

Κόντρα στη Μπράϊτον, την αποκάλυψη των τελευταίων δύο ετών στην Premier League, που δεν είναι όμως κάποιο μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η Γιουνάϊτεντ δεν ήταν σε θέση να απειλήσει με οργανωμένες επιθέσεις, παρά μόνο με ατομικές ανολοκλήρωτες προσπάθειες του Ράσφορντ.

Την ίδια ώρα η άμυνα με τους Λίντελοφ και Λισάντρο Μαρτίνες στο κέντρο, αλλά και τους Νταλότ – Ρεγκιλόν στα άκρα, έμοιαζε να…μπάζει από παντού! Σε κάθε αντεπίθεση της η Μπράϊτον δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ και ακριβώς γι’ αυτό κατάφερε να προηγηθεί στο Ολντ Τράφορντ 3-0 με άνεση (!), πριν τελικά δεχθεί ένα γκολ από τους γηπεδούχους στο τέλος.

Η Μπράϊτον με αυτή τη νίκη έγινε μόλις η τρίτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος που καταφέρνει να νικήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ 4 συνεχόμενες φορές, μετά τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ. Πέντε ημέρες πριν την πρεμιέρα της στο Europa League κόντρα στην ΑΕΚ.

Η Μπράϊτον εντυπωσίασε για ακόμη ένα παιχνίδι, με σπουδαία οργάνωση αλλά και αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Είναι σημαντικό να προσέξει κανείς πως στους αγώνες της εφέτος στην Premier League σκοράρει τουλάχιστον 3 γκολ σε κάθε έναν από αυτούς: 4-1 επί της Λούτον, 4-1 επί της Γουλβς, 3-1 επί της Νιουκάσλτ και 3-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ…Στις πέντε αγωνιστικές έχει τέσσερις νίκες και μία ήττα από τη Γουέστ Χαμ, όμως επειδή σκόραρε και σε αυτή (1-3), ο συντελεστής των γκολ της είναι 15-7.

Ο πρώην παίκτης της Γιουνάϊτεντ Ντάνι Γουέλμπεκ άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό με τους φιλοξενούμενους να αλλάζουν τη μπάλα με μεγάλη άνεση στην περιοχή. Στο 53΄ο κορυφαίος των νικητών Γκρος, που έκανε σπουδαίο παιχνίδι στη μεσαία γραμμή, πέτυχε το 0-2 και στο 71′ ο Ζοάο Πέδρο το 0-3, σε μία αντεπίθεση όπου οι παίκτες του Τεν Χαγκ δεν ήταν σε θέση να αντιδράσουν.

Η άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ έχει δεχθεί ήδη 10 γκολ στα τελευταία 4 παιχνίδια, τα 5 στο Ολντ Τράφορντ, τα μισά από όσα δέχθηκε στο προηγούμενο πρωτάθλημα συνολικά στην έδρα της!

Ο νεαρός τυνήσιος Ανιμπάλ Μπεϊμπρί μείωσε με σουτ απελπισίας εκτός περιοχής σε 1-3.

Οι φίλοι των γηπεδούχων αν και είχαν πάρει το μέρος του ολλανδού προπονητή στην εσωτερική κόντρα της ομάδας με τον Σάντσο, σήμερα δεν δίστασαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους. Πολύ απλά διότι στην Αγγλία όταν το κοινό έχει άποψη, αρέσει δεν αρέσει, την εκφράζει και με τις αποδοκιμασίες δεν συμφώνησε με την είσοδο του Μαρσιάλ και την αποχώρηση του Χόϊλουντ μετά από 19 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, αφού απέφυγε το διασυρμό καθώς ο Ονάνα χρειάστηκε να κάνει τρεις σωτήριες αποκρούσεις, μετά από πέντε αγωνιστικές μετράει 2 νίκες και 3 ήττες και βρίσκεται στη 12η θέση της βαθμολογίας. Η Τσέλσι, που έχει έναν αγώνα λιγότερο, με νίκη αύριο (17/09) στην έδρα της Μπόρνμουθ, μπορεί να την προσπεράσει.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ