Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑ.Μ. Ασημακοπούλου: Δεν πρέπει να στείλουμε λάθος μήνυμα στην Τουρκία

Α.Μ. Ασημακοπούλου: Δεν πρέπει να στείλουμε λάθος μήνυμα στην Τουρκία

Έκκληση προς τους ευρωβουλευτές να στηρίξουν τις τροπολογίες που κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στην Έκθεση του 2022 για την Τουρκία, απηύθυνε, με παρέμβασή της στην Ολομέλεια στου Σώματος, που συνεδριάζει στο Στρασβούργο, η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «οι εν λόγω τροπολογίες καλούν την Τουρκία να σεβαστεί τον θρησκευτικό χαρακτήρα πολιτιστικών μνημείων, όπως η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας, καθώς και το ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ καταδικάζουν απερίφραστα το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο».

Η κ. Ασημακοπούλου, παρουσία του επιτρόπου για τη Γειτονία και τη Διεύρυνση, Όλιβερ Βάρχελι, επισήμανε ότι «η ετήσια Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία περιλαμβάνει εκτενείς αναφορές για την επιδείνωση της κατάστασης σε θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων, ελευθερίας του λόγου, λειτουργίας του κράτους δικαίου και δημοκρατικών θεσμών στη χώρα».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κ. Ασημακοπούλου, αναφερόμενη στα τμήματα της Έκθεσης που σχετίζονται με την Ελλάδα, «καλωσόρισε το γεγονός ότι η Έκθεση κατακρίνει ξεκάθαρα το “casus belli”, καταδικάζει την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, αλλά και την εργαλειοποίηση των μεταναστών από την τουρκική κυβέρνηση», και, όπως είπε, «η Έκθεση τονίζει επίσης ότι η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό τις παρούσες συνθήκες».

Κλείνοντας, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας, υπογράμμισε ότι «αν μη τι άλλο, η παράλειψη αυτών των αναφορών, που ήταν και πέρσι στην Έκθεση, μπορεί να στείλει λάθος μήνυμα στην Άγκυρα».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ