Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠαναθηναϊκός: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σκαρφαλώνει στη λίστα των "πράσινων" προπονητών

Παναθηναϊκός: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σκαρφαλώνει στη λίστα των “πράσινων” προπονητών

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χαρακτηρίζεται ως αναμορφωτής του Παναθηναϊκού. Δικαίως. Είναι μάλιστα λογικό, αφού έχει οδηγήσει την ομάδα σε σειρά πολλών καλών αποτελεσμάτων, να αποκομίζει και ο ίδιος όφελος.

Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα, ο σέρβος προπονητής ανέβηκε ένα “σκαλί” πιο ψηλά στη λίστα με τους πολυνίκεις προπονητές των “πράσινων”. Ο Γιοβάνοβτις που βρέθηκε από το φινάλε της περασμένης σεζόν στην πρώτη δεκάδα των τεχνικών του Παναθηναϊκού με τις περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα, μετράει πλέον 43 στη Super League, αφήνοντας πίσω του τον Ζεσουάλδο Φερέιρα που όταν αποχώρησε είχε πετύχει 42.

Ο τωρινός προπονητής του Παναθηναϊκού βρίσκεται στην 8η θέση της συγκεκριμένης λίστας, δύο πιο ψηλά από τον Ίβιτσ Όσιμ ο οποίος είχε καταγράψει 41 νίκες στο πρωτάθλημα σε δύο σεζόν.

Ο επόμενος στόχος του Γιοβάνοβιτς είναι ο Γιάννης Αναστασίου, που μέτρησε σε 2,5 σεζόν στον Παναθηναϊκό 52 νίκες σε 88 αγώνες (το πρωτάθλημα είχε τότε 34 αγωνιστικές, συν 6 ματς playoffs). Ο σέρβος απέχει 10 τρίποντα για να τον ξεπεράσει.

Ο Γιοβάνοβιτς χρειάστηκε 74 αγώνες πρωταθλήματος για να φτάσει στις 43 νίκες (η πρώτη ήταν στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, 4-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος), έχοντας ακόμη 16 ισοπαλίες και 15 ήττες.

Κορυφαίος σε νίκες στο πρωτάθλημα στην ιστορία του Παναθηναϊκού παραμένει ο Βασίλης Δανιήλ με 108 σε 161 αγώνες, σε τρεις διαφορετικές θητείες στον “πράσινο” πάγκο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ