Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΕΚ- Παναθηναϊκός: Κλήρωση για Play Offs με φόντο τους ομίλους του Champions...

ΑΕΚ- Παναθηναϊκός: Κλήρωση για Play Offs με φόντο τους ομίλους του Champions League.

Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός μετρούν αντίστροφα για τον πρώτο αγώνα τους στον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Η Ένωση αύριο (8/08) κόντρα στην πρωταθλήτρια Κροατίας Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Opap Arena και οι “πράσινοι” κόντρα στη γαλλική Μαρσέϊγ, την Τετάρτη (9/08) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. (Οι ρεβάνς στις 15 Αυγούστου).

Στη σημερινή (7/08) κλήρωση στη Νιόν πάντως έμαθαν από τώρα τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουν στα play offs, εφόσον προκριθούν και έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται τους Ομίλους της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ λοιπόν κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Αντβέρπ 22 η 23 Αυγούστου, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στο Βέλγιο, στο λιμάνι της Αμβέρσας και τη ρεβάνς 29 η 30 Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Αντβέρπ κατέκτησε το πρωτάθλημα Βελγίου στο τελευταίο δίλεπτο της σεζόν, ενώ στέφθηκε και κυπελλούχος και είναι ομάδα που αντιμετώπισε τους παίκτες του Αλμέϊδα στα φιλικά της προετοιμασίας, πριν ένα μήνα (8/07).

Μετά από δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημά της είναι για τις στοιχηματικές η δεύτερη σε πιθανότητες να το κατακτήσει. Επομένως διατηρεί τη δυναμική της.

Είναι πάντως σημαντικό να θυμάται κανείς και το δεδομένο ότι η Αντβέρπ δεν είχε καταφέρει να μπει στους Ομίλους του Conference League.

Ο Παναθηναϊκός, εφόσον αποκλείσει τη Μαρσέϊγ, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Μπράγκα- Μπάτσκα- Τόπολα, με τους πορτογάλους να είναι σε αυτό το ζευγάρι φαβορί. Όποια κι αν προκύψει ως αντίπαλος, ο δεύτερος αγώνας στη φάση των Play Offs θα γίνει στο ΟΑΚΑ.

Είναι βέβαιο πως καμία από τις δύο υποψήφιες δεν είναι ομάδες επιπέδου Champions League και η νοοτροπία των παικτών του Παναθηναϊκού τους επιτρέπει να έχουν στο μυαλό πως, εφόσον κάνουν την υπέρβαση με τους γάλλους στον Γ’ προκριματικό, θα εξαρτάται από τους ίδιους η παρουσία στους Ομίλους.

Οι ώρες των αγώνων θα γίνουν γνωστές μετά από τα ματς του τρίτου προκριματικού.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ