Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑMaersk: Βουτιά στα έσοδα κατά 40%- «Καμπανάκι» για το παγκόσμιο εμπόριο

Maersk: Βουτιά στα έσοδα κατά 40%- «Καμπανάκι» για το παγκόσμιο εμπόριο

Ραγδαία υποχώρηση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, λόγω της πτώσης των τιμών των εμπορευματοκιβωτίων γνωστοποίησε ο ναυτιλιακός κολοσσός Maersk. Ωστόσο, η εταιρεία σημείωσε κέρδη άνω των προσδοκιών για το β’ τρίμηνο.

Ειδικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο, που μεταφέρει το 1/6 των εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως, σημείωσε κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) δευτέρου τριμήνου ύψους 2,91 δισ. δολαρίων. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ κάτω από τα 10,3 δισ. δολάρια, που είχε καταγράψει το ίδιο τρίμηνο το 2022, ωστόσο οι αναλυτές είχαν προβλέψει EBITDA ύψους 2,41 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 40% σε ετήσια βάση, από 21,65 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους σε 12,99 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι τιμές των εμπορευματοκιβωτίων συνέχισαν να μειώνονται και οι όγκοι παρέμειναν αδύναμοι λόγω της «συνεχιζόμενης αποθεματοποίησης ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη», όπως υπογράμμισε η επιχείρηση.

“Η Maersk συνεχίζει να περιμένει αδύναμη παγκόσμια μακροοικονομική ανάπτυξη, δεδομένων των συνεχιζόμενων πιέσεων από τα υψηλότερα επιτόκια και κίνδυνο ύφεσης σε Ευρώπη και ΗΠΑ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ