Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣDynagas: Νέα συμφωνία ναύλωσης πλοίων LNG- Εξασφάλισε έσοδα 270 εκατ. δολάρια

Dynagas: Νέα συμφωνία ναύλωσης πλοίων LNG- Εξασφάλισε έσοδα 270 εκατ. δολάρια

Σε συμφωνία με την εταιρεία Rio Grande LNG για την χρονοναύλωση δύο πλοίων μεταφοράς LNG ήρθε η Dynagas LNG Partners, συμφερόντων Γιώργου Προκοπίου. Μάλιστα, οι εν λόγω ναυλώσεις πρόσθεσαν περίπου 270 εκατ. δολάρια στο υπάρχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη συμφωνία αφορά στο LNG carrier “Clean Energy”, κατασκευής του 2007 και το συμβόλαιο που υπογράφηκε έχει εξασφαλίσει χρονοναύλωση για περίπου δύο χρόνια με την έναρξη να είναι προγραμματισμένη μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2026. Η ναύλωση θα ακολουθήσει τη λήξη της υπάρχουσας χρονοναύλωσης με τη SEFE Marketing & Trading.

Η άλλη συμφωνία αφορά το πλοίο μεταφοράς LNG, “Arctic Aurora”, κατασκευής 2013. Θα λειτουργήσει για περίπου επτά χρόνια με την έναρξη να είναι προγραμματισμένη μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου 2026. Η σύμβαση θα ξεκινήσει μετά τη λήξη της υπάρχουσας ναύλωσης με τον νορβηγικό κολοσσό Equinor.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνάψουμε αυτές τις νέες συμφωνίες και να παρέχουμε την εξαγωγή LNG της NextDecade που εγκρίθηκε από την τελική επενδυτική απόφαση στο Brownsville του Τέξας», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dynagas LNG Partners, Tony Lauritzen.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ