Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤελικός Champions League: Κωνσταντινούπολη μέχρι νεωτέρας!

Τελικός Champions League: Κωνσταντινούπολη μέχρι νεωτέρας!

Μία πληροφορία, η οποία φαίνεται να αναστατώνει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορεί με μεγάλη ένταση και έχει να κάνει με την έδρα της διεξαγωγής του εφετινού τελικού του Champions League.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Κωνσταντινούπολη είναι αμφίβολη καθώς οι εκλογές στην Τουρκία δεν μπορεί να προβλεφθεί εάν θα επιτρέψουν να γίνει ο αγώνας στις 10 Ιουνίου με ομαλότητα.

Το ρεπορτάζ έχει μάλιστα κι άλλες παραμέτρους, καθώς αποκαλύπτεται πως η UEFA έκανε ανεπίσημη κρούση στην πορτογαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, για να μεταφέρει τον τελικό του Champions League στη Λισαβόνα. Στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία φοβάται ταραχές στην Κωνσταντινούπολη μετά τις εκλογές.

Συγκεκριμένα, ο φόβος αφορά σε πιθανές εισβολές και πολιτικά μηνύματα στο γήπεδο, ανάλογα με την εξέλιξη των εκλογών. Οι εκλογές στην Τουρκία είναι την προσεχή Κυριακή, 14 Μαϊου, με το κλίμα να παρουσιάζεται ήδη τεταμένο.

Η Κωνσταντινούπολη φιλοξένησε τελευταία φορά τελικό Champions League το 2005, σε μία αναμέτρηση – θρίλερ που έμεινε στην ιστορία μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μίλαν, φαίνεται ωστόσο πως το…ριζικό της Πόλης δεν της επιτρέπει να τον διοργανώσει ξανά. Καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είχε οριστεί να τον φιλοξενήσει ακόμη δύο φορές τα τελευταία χρόνια, το 2020 και το 2021, όμως η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε στη μετάθεσή του σε άλλη χώρα.

Το 2020 σε τουρνουά -“φούσκα”, με περιορισμένους αγώνες (χωρίς ρεβάνς στους νοκ άουτ γύρους) όλους στη Λισαβόνα και το 2021 στο γήπεδο Ντραγκάο στο Οπόρτο.

Αυτή την ώρα πάντως δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο, μέχρι να γίνουν οι εκλογές.

Η UEFA μάλιστα διαψεύδει το σενάριο αλλαγής του τελικού. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι το κάνει προκειμένου να μη φορτίσει κι άλλο την ατμόσφαιρα, πριν προκύψουν τα όποια προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση, η πρόθεση όλων είναι να μην υπάρξει αλλαγή, διότι είναι πολύ καιρό κλεισμένα αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία, όπως πάντα άλλωστε.

Όμως τα πάντα είναι έτοιμα, με τη λύση λοιπόν της Λισαβόνας που έχει πάντοτε έτοιμα γήπεδα, να προσφέρεται με πολλές πιθανότητες, ενώ η διαθεσιμότητα του Λονδίνου, λόγω Γουέμπλεϊ, είναι κάθε φορά δεδομένη, έτοιμη να δώσει λύση. Έτσι κι αλλιώς έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει τον επόμενο τελικό, του 2024.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ