Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣτη Σαουδική Αραβία η ΥΠΕΞ της Γερμανίας

Στη Σαουδική Αραβία η ΥΠΕΞ της Γερμανίας

Στη Σαουδική Αραβία αναμένεται να ταξιδέψει για διήμερη επίσκεψη τη Δευτέρα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ, πληροφόρησαν το Γερμανικό Πρακτορείο διπλωματικές πηγές στο Ριάντ.

Η κυρία Μπέρμποκ αναμένεται να συναντηθεί με τον Σαουδάραβα ομόλογό της Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ και άλλους αξιωματούχους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας είχε συναντηθεί με τον Σαουδάραβα ομόλογό της στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια τον Φεβρουάριο, είχαν ανεπίσημες συνομιλίες στο περιθώριό της.

Κατά τις πηγές του dpa, τις συνομιλίες θα απασχολήσουν η διμερής συνεργασία στα πεδία της ενέργειας και των επενδύσεων και οι συρράξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής: ο πόλεμος στην Υεμένη, ο πόλεμος στο Σουδάν, η κλιμάκωση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

Η Σαουδική Αραβία πρόσφατα αποκατέστησε τις σχέσεις της με το Ιράν και τη Συρία και η επιστροφή της Δαμασκού στον Αραβικό Σύνδεσμο αναμένεται να απασχολήσει επίσης τις συνομιλίες, σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ