Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤέρνα Ενεργειακή: Το Τέξας, η RWE και η ΑΧΙΑ

Τέρνα Ενεργειακή: Το Τέξας, η RWE και η ΑΧΙΑ

Με τη ματιά του Τεχνικάριου

Πολλά γράφονται και περισσότερα διακινούνται τα τελευταία 24ωρα, σχετικά με την πρωτοφανή θεομηνία στο Τέξας και τις επιπτώσεις που έχει στο σημαντικό project της Τέρνα Ενεργειακής στην πληγείσα Πολιτεία των ΗΠΑ.  

Προφανώς και η χρηματιστηριακή εικόνα της Παρασκευής επιβεβαιώνει την σοβαρότητα της κατάστασης πλην όμως στις λεπτομέρειες κρίνονται οι διοικήσεις των εταιρειών, που σέβονται τους μετόχους, επενδυτές τους. 

Το γεγονός και μόνο, πως η διοίκηση του ομίλου έσπευσε να ενημερώσει τους αναλυτές και το ευρύ επενδυτικό κοινό πολύ πιο έγκυρα απ’ άλλους με παρουσία και δραστηριότητα στην αμερικανική αγορά λέει αρκετά.

Για παράδειγμα, ο κολοσσός RWE, ακολούθησε μετά από αρκετές ώρες, με γερμανικά Μέσα να κάνουν λόγο, ακόμη και για επικοινωνιακό black out στην Εσση, έδρα του ομίλου, που σημειωτέον είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο- στην υπεράκτια αιολική ενέργεια- και ο τρίτος μεγαλύτερος στην Ευρώπη- στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας-.    

Η έκταση της ζημιάς (η εισηγμένη την υπολογίζει στα 90 εκατ.) θα καθοριστεί μετά και την όποια απόφαση δικαστηρίου της Νέας Υόρκης (όπου έχει προσφύγει η εταιρεία).  

Ο δε επικεφαλής της ΤΕΝΕΡΓ και ΓΕΚ, Γιώργος Περιστέρης ενεργοποιήθηκε άμεσα, με εντολές αγορών, εντατικοποίηση του buy back κ.λ.π προκειμένου να στηριχθεί η μετοχή. 

Παράλληλα, ως “τεχνικάριος” θα σταθώ σε μία λεπτομέρεια που αναφέρεται στο report της χρηματιστηριακής ΑΧΙΑ, για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς “βλέπει” ελεύθερες ταμειακές ροές 223,1 εκατ. (το 2020).      

Αλλά θα επανέλθω με περισσότερες όπως και νεότερα από την συνεδρίαση της Δευτέρας. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ