την ανάκληση βελγικής βιολογικής σοκολάτας με αμύγδαλο προχωράει ο ΕΦΕΤ με σημερινή (30.3.2023) ανακοίνωσή του, καθώς σε αυτή ανιχνεύτηκε αφλατοξίνη Β1 και άθροισμα αφλατοξινών σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις από αυτές που επιτρέπουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια.
Πρόκειται για τη βιολογική σοκολάτα από τη βελγική εταιρεία «Kim’s Chocolates NV», κατά την οποία ο ΕΦΕΤ ενημερώνει ότι διαπιστώθηκε η αφλατοξίνη στα αμύγδαλα μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).
Συγκεκριμένα πρόκειται για τις σοκολάτες:
-«ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟ 72% ΚΑΚΑΟ» με εμπορική ονομασία «CACHET» σε συσκευασία των 100g, με αριθμό παρτίδας 22343 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 09/03/2024.
-«ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ ΚΕΡΑΣΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ 57% ΚΑΚΑΟ» με εμπορική ονομασία «CACHET» σε συσκευασία των 100g, με αριθμό παρτίδας 22302 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 29/01/2024.