Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠανελλαδικές 2023: Με υπηρεσιακή κυβέρνηση θα διεξαχθούν οι εξετάσεις

Πανελλαδικές 2023: Με υπηρεσιακή κυβέρνηση θα διεξαχθούν οι εξετάσεις

Στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων 2023 αναφέρθηκε με σημερινές της δηλώσεις στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Το πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί για πρώτη φορά από πέρσι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι μέσα στα κριτήρια που έλαβε υπόψιν του για την ημερομηνία των εκλογών ήταν η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών, συνεπώς όλα προχωρούν ομαλά και ναι θα διεξαχθούν, όπως όλα δείχνουν, με υπηρεσιακή κυβέρνηση» τόνισε και συμπλήρωσε: «Εφόσον δεν σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, αυτό εννοούσα».

Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις

Το πρώτο μάθημα των πανελλαδικών θα εξεταστεί την 1η Ιουνίου και το τελευταίο ειδικό μάθημα στις 29 του ίδιου μήνα. Εξάλλου, αλλάζει η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια με νέα τροποποιητική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

Η υπουργός βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (στο 5ο νηπιαγωγείο Αμαρουσίου) όπου έχουν φτάσει τα πρώτα σετ ρομποτικής από τα συνολικά 177.000 που θα δοθούν σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθούν σύμφωνα με πληροφορίες, τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ οι ενδοσχολικές εξετάσεις ξεκινούν την Τρίτη 23 Μαΐου

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στο ΦΕΚ:

Τα μαθήματα λήγουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Η λήξη των μαθημάτων του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου, του Επαγγελματικού Λυκείου, του Ειδικού Γυμνασίου, του Ειδικού Λυκείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου καθορίζεται κάθε έτος με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται μέχρι την 30ή Απριλίου» επισημαίνεται στο ΦΕΚ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ