Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΦυσικό αέριο: Η Gazprom στέλνει 41,7 εκατ. κυβικά μέτρα στην Ευρώπη μέσω...

Φυσικό αέριο: Η Gazprom στέλνει 41,7 εκατ. κυβικά μέτρα στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι στέλνει σήμερα φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Gazprom αποφάσισε να “ελευθερώσει” 41,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου με προορισμό την Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι εξαγωγές του φυσικού αερίου από την Gazprom μειώθηκαν κατά 45,5% το 2022, λόγω των δυτικών κυρώσεων κατά της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Για το 2022, οι ευρωπαϊκές εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου έφτασαν συνολικά τα 62 δισ. κ.μ., χαμηλότερα κατά 60% από τον μέσο όρο των προηγούμενων πέντε ετών.

Ωστόσο, τον φετινό Φεβρουάριο, οι ημερήσιες εξαγωγές φυσικού αερίου από την Gazprom προς την Ευρώπη, ήταν αυξημένες κατά 16%, σε σχέση με τον Ιανουάριο, λόγω των παραδόσεων μέσω Τουρκίας.

Οι μέσες ημερήσιες παραδόσεις της Gazprom στην Ευρώπη για το πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου αυξήθηκαν στα 67,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, έναντι 58,1 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως κατά μέσο όρο τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Αερίου (ENTSOG) και της Gazprom όσον αφορά τις προμήθειες μέσω Ουκρανίας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ