Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΘ. Πλεύρης για Ωρωπό: Απάνθρωπο περιστατικό που φτάνει στα όρια βασανισμού

Θ. Πλεύρης για Ωρωπό: Απάνθρωπο περιστατικό που φτάνει στα όρια βασανισμού

Οργή έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες οι εικόνες, σύμφωνα με τις οποίες νοσηλευτές του Δημοτικού Ασθενοφόρου πλένουν με το λάστιχο γυμνή 70χρονη γυναίκα με ψυχική ασθένεια στην πιλοτή πολυκατοικίας για να την βάλουν μέσα στο όχημα.

Σχολιάζοντας το εν λόγω περιστατικό στο MEGA, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ανέφερε πως πρόκειται για «απαράδεκτο και απάνθρωπο περιστατικό που φτάνει στα όρια του βασανισμού ενός ατόμου. Το συγκεκριμένο πλήρωμα είναι ιδιωτικό ασθενοφόρο που συμβάλλεται με τον Δήμο Ωρωπού και στα οποία το υπουργείο Υγείας δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου. Ούτε εγκρίνονται ούτε αδειοδοτούνται από το υπουργείο Υγείας»

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική προσέγγιση των διασωστών του ΕΚΑΒ. «Οι διασώστες του ΕΚΑΒ είναι από τους ανθρώπους που είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι κι έχουν φοβερή ανθρωπιστική εκπαίδευση. Ακόμα και όταν υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να καθαρίσουν τον άνθρωπο για να μπει στο ασθενοφόρο, το κάνουν με απολύτως ανθρώπινο τρόπο», σχολίασε.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας έθεσε αμέσως σε αργία τον έναν από τους δύο νοσηλευτές, που εργάζεται παράλληλα στο Δαφνί.

Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του σταθμάρχη

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του σταθμάρχη της Λάρισας, σχολίασε πως «έχουμε έναν επόπτη που μετά το δραματικό συμβάν ζητά αναρρωτική άδεια. Αυτό αυτομάτων δημιουργεί προβληματισμούς ότι πρέπει να ελεγχθεί. Η αναρρωτική άδεια δεν συνδέεται με ένα αιφνίδιο γεγονός, αλλά με κάποιους πόνους μυοσκελετικούς».

«Υπάρχουν τα εξής δεδομένα που οδηγούν και στην έρευνα. Φαίνεται να έχει εξεταστεί από Διευθυντή Κλινικής, ο οποίος δεν ήταν εκείνη την ημέρα να εφημερεύει στο εξωτερικό ιατρείο. Φαίνεται να έχει εξεταστεί χωρίς να έχει τακτικό ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία. Φαίνεται ότι εξετάζεται και πιστοποιείται ότι έχει κάποιο πρόβλημα και εν συνεχεία ο υφιστάμενος του Διευθυντή εκδίδει μία γνωμάτευση για 30 ημέρες αδείας χωρίς να έχει γίνει καμία διαγνωστική πράξη, μία ακτινογραφία, αξονική ή μαγνητική», είπε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως εάν έχει δοθεί αναρρωτική άδεια χωρίς να τηρούνται κανόνες της ιατρικής επιστήμης θα πρέπει να υπάρχουν συνέπειες.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ