Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚύπρος: Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο υφυπουργείο Πολιτισμού

Κύπρος: Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο υφυπουργείο Πολιτισμού

Με νέα ονόματα που δεν ανήκουν στην πολιτική, συμπληρώνεται η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου που θα ανακοινώσει αύριο ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μάλιστα, το Υφυπουργείο Πολιτισμού, φέρεται να ανατίθεται στον γνωστό τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος ήταν μεταξύ των προσωπικοτήτων που στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές είχε στηρίξει τον Νίκο Αναστασιάδη.

Επίσης σε δύο σημαντικά υπουργεία φέρονται να επιλέγονται δύο πρώην υπουργοί. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ο οποίος ήταν υπουργός Υγείας στη κυβέρνηση Αναστασιάδη, αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών. Επίσης ο Μάκης Κεραυνός, πρώην υπουργός Εργασίας και Οικονομικών στη κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, φέρεται να επιστρέφει στο υπουργείο Οικονομικών.


Το υπουργείο εξωτερικών αναλαμβάνει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Κόμπος, το υπουργείο Άμυνας ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Γιωργάλλας, το υπουργείο Εργασίας ο Γιάννης Παναγιώτου, το υπουργείο Υγείας η πρώην διευθύντρια του Κρατικού Χημείου Πόπη Κανάρη (αδελφή του τέως Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου Μιχαηλίδη), το υπουργείο Συγκοινωνιών ο Αλέξανδρος Βαφειάδης, το υπουργείο Παιδείας η Αθηνά Μιχαηλίδου, το υπουργείο Γεωργίας ο Πέτρος Ξενοφώντος, το Υφυπουργείο Τουρισμού ο Κώστας Κουμής, το Υφυπουργείο Πρόνοιας η δημοσιογράφος Μαριλένα Ευάγγελου και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας η Μαρίνα Χατζημανώλη. Κυβερνητικός εκπρόσωπος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ