Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤα έργα και οι ημέρες του Πολάκη

Τα έργα και οι ημέρες του Πολάκη

Γράφει η Σοφία Λαλιωτίτη

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραπέμψει την υπόθεση Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος σηματοδοτεί την έξοδο του Κρητικού πολιτικού από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτός ο δρόμος δεν έχει επιστροφή» λένε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται ότι η διαγραφή του είναι προδιαγεγραμμένη. Όλα δείχνουν ότι στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη, θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις και το πολιτικό σκηνικό έχει πάρει ήδη φωτιά.

Οι απόψεις των πολιτών για το πρόσωπο των ημερών, τον Παύλο Πολάκη,  διίστανται.

Διαθέτει κλαμπ φανατικών υποστηρικτών κυρίως των αντισυστημικών, θερμόαιμων οπαδών  είτε ομάδας ή κόμματος.

Ξεροκέφαλος και αντιδραστικός, εγωϊστής, και ασυμβίβαστος, συγκρουσιακός…ένα σωρό επίθετα μπορούμε αβίαστα να αποδώσουμε στον πολιτικό που υπήρξε πριν συνδεθεί με το άρμα του ΣΥΡΙΖΑ, στέλεχος του ΚΚΕ και του ΝΑΡ και έχει στο παρελθόν πολλάκις συγκρουστεί με τραπεζίτες, δημοσιογράφους και πολιτικούς.

Ένα άλλο κομμάτι του εκλογικού ακροατηρίου, απεχθάνεται  την υπερβολή και τον παροξυσμό των τοποθετήσεων του Πολάκη, καθώς αντιπροσωπεύει την ξεπερασμένη εκδοχή του «πολιτεύεσθαι» και του λαϊκισμού. Είναι ο αντάρτης του πολιτικού συστήματος  και το «αλάνι» του ΣΥΡΙΖΑ. Ο άρχοντας του πολιτικού εξτρεμισμού.

Τροφοδότησε το κοινό του με την ιδέα του κινδύνου από τους εχθρούς. Οι εχθροί αυτοί μπορεί να είναι εξωτερικοί, οι “Γερμανοί”, οι “θεσμοί” ή και εσωτερικοί, ο Στουρνάρας, οι Σαμαροβενιζέλοι, ο Άδωνις.

Η φρασεολογία του Παύλου Πολάκη ήταν απόλυτα απωθητική για το κρίσιμο εκλογικό κομμάτι του μεσαίου χώρου. Οι υψηλοί τόνοι προκαλούσαν ζημιά στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και για τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το ποτήρι ξεχείλισε.

Το κλίμα ήταν ήδη επιβαρυμένο μετά τις απειλές Πολάκη ότι αν δεν ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο και ο εκλεκτός του Μιχάλης Χαιρετάκης δεν θα κατέβαινε στις εκλογές.

Ας θυμηθούμε όμως τα κατορθώματά του.

Έχει εμπλακεί σε διαμάχες με δημοσιογράφους  όπως τον Δεκέμβριο του 2015 σε συνέντευξη Τύπου όπου έκανε αναφορές σε ζητήματα διαπλοκής.

 Τον Απρίλιο του 2016, αναφερόμενος στον ίδιο δημοσιογράφο είπε ότι «έπρεπε να τον χώσω τρία μέτρα κάτω από τη γη», κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.

Βέβαια, ιστορικές παραμένουν οι αψιμαχίες στη βουλή με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ανταλλάσσοντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς αλλά και με τον Γιάννη Στουρνάρα.

 Τον Οκτώβριο του 2018 βγήκε στην δημοσιότητα η δήλωσή του πως «Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή», αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους και προκαλώντας αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο.

Στις 10 Νοεμβρίου 2019, καταδικάστηκε τελεσίδικα από το Εφετείο Αθηνών για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή.

Του έχει ασκηθεί επανειλημμένα κριτική και για παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου στη βουλή.

 Ενόσω διατελούσε υφυπουργός υγείας δέχθηκε επικρίσεις από τον επίτροπο υγείας της ΕΕ Βιτένις Αντριουκαΐτις διότι κάπνιζε σε συνέντευξη τύπου του υπουργείου.

Η προσωπική επίθεση του Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο για τον διορισμό του στο ΕΣΥ ως ΑΜΕΑ (πάσχων από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία) προκάλεσε αντιδράσεις.

Ένα ακόμα πεδίο κριτικής αποτέλεσε η διαμάχη του Παύλου Πολάκη με τον δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη τον οποίο κατηγόρησε για είσπραξη κονδυλίων που δόθηκαν στα μέσα ενημέρωσης του από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τον Ιούνιο του 2021 τάχθηκε κατά του εμβολιασμού ενάντια στην COVID-19 και προέβη σε υβριστικά σχόλια κατά πανεπιστημιακών και επιστημόνων. Στις απόψεις αυτές αντιτέθηκαν τόσο πολιτικοί αντίπαλοι όσο και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ