Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚ. Πιερρακάκης: Τις 32.000 έφτασαν ήδη οι αιτήσεις για το Market Pass

Κ. Πιερρακάκης: Τις 32.000 έφτασαν ήδη οι αιτήσεις για το Market Pass

Τις 32.000 έφτασαν οι αιτήσεις, από νωρίς το πρωί, στην πλατφόρμα Market Pass, το οποίο καλύπτει το 85% του πληθυσμού τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι «τα χρήματα θα πιστωθούν είτε “τα δαπανήσω είτε όχι” και μεταφέρονται στον επόμενο μήνα. Η μια επιλογή είναι στο κινητό η χρεωστική κάρτα με το πλήρες ποσό, ενώ στο ΙΒΑΝ ενός τραπεζικού λογαριασμού πιστώνεται το 80% των χρημάτων».

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι από την Παρασκευή μπορεί να γίνουν αιτήσεις και μέσω ΚΕΠ.

Όπως σχολίασε πάντως «αυτό που επιδιώκουμε να κάνουμε με αυτά τα μέτρα είναι να δείξουμε πρώτον ότι η κυβέρνηση ακούει και έχει αντανακλαστικά και δεύτερον είναι μια πράξη αναγνώρισης στις δυσκολίες που έχει ο κόσμος. Δεν είναι πλήρης λύση και δεν μπορεί να είναι, διότι τα προβλήματα είναι παρά πολλά, αλλά ο κόσμος θέλει μια κυβέρνηση που ακούει και που κινείται γρήγορα. Είναι μια πράξη αναγνώρισης του προβλήματος και μια πράξη που δείχνει ότι έχουμε αντανακλαστικά στα προβλήματα τα οποία αναδύονται».

Σχετικά με τις ενστάσεις και τις διαμαρτυρίες πολιτών για λάθη σε στοιχεία που εμφανίζονται στην πλατφόρμα ή για αποκλεισμό τους από το επίδομα καθώς τέκνα τους εμφανίζονται φορολογικά ως φιλοξενούμενα στο νοικοκυριό, ο κ. Πιερρακάκης είπε πως «για τους φιλοξενούμενους, ισχύει ότι έχει δηλωθεί στην φορολογική δήλωση» και προσέθεσε «Για όποια λάθη εντοπίζουν οι πολίτες μπορούν να μπουν στην ΑΑΔΕ και να κάνουν ενημέρωση των στοιχείων τους και ακολούθως να κάνουν νέα αίτηση. Διορθώσεις μπορεί να γίνουν έως τις 2 Μαΐου.

Συμπλήρωσε ότι «το συγκεκριμένο μέτρο καλύπτει το 85% του πληθυσμού. Να δεχθούμε ότι σε ένα τέτοιο μέτρο, δεν πρέπει να καλύπτεται το 100% του πληθυσμού, καθώς το 15% που έχει μεγαλύτερο εισόδημα, δεν χρειάζεται το βοήθημα σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Κανένα μέτρο δεν διεκδικεί την τελειότητα. Δεν είναι η πλήρης λύση τα μέτρα που έχουμε λάβει ως Κυβέρνηση, αλλά ο κόσμος απαιτεί άμεσα λύσεις. Είναι πράξεις που δείχνουν ότι η Κυβέρνηση έχει αντανακλαστικά, με βάση και με τις δημοσιονομικές δυνατότητες που υπάρχουν».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ