Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΣΕΙΣΜΟΙΤουρκία: Συνελήφθη ο εργολάβος του «χάρτινου» πολυτελούς συγκροτήματος

Τουρκία: Συνελήφθη ο εργολάβος του «χάρτινου» πολυτελούς συγκροτήματος

Μεγάλη είναι η οργή στην Τουρκία για τα κτήρια που διαφήμιζαν ως “επίγειο παράδεισο” και κατέρρευσαν μετά τον ισχυρό σεισμό .

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης καταγγέλλουν τις ευθύνες κατασκευαστών που χρησιμοποίησαν υλικά κακής ποιότητας ή δεν τήρησαν τους κανονισμούς στην οικοδόμηση κτιρίων.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι NTV ανέφερε ότι σήμερα κατατέθηκε στο Ντιγιαρμπακίρ μια πρώτη μήνυση και αναμένεται πως θα ακολουθήσουν και άλλες.

Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα Παρασκευή, έναν από τους δύο εργολάβους συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών που διαφημιζόταν ως επείγιος παράδεισος και μετατράπηκε με το σεισμό σε επίγεια κόλαση, οδηγώντας στο θάνατο εκατοντάδες από τους ενοίκους του.

Πρόκειται για τον Μεχμέτ Γιασαρ Κοσκούν τον οποίο η αστυνομία μετά από πληροφορίες ότι θα διέφευγε στο Μαυροβούνιο, τον συνέλαβε στο αεροδρόμιο ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο εργολάβος είχε στενές επαφές με τα κέντρα εξουσίας καθώς ήταν επικεφαλής του επιμελητηρίου Αρχιτεκτόνων ολόκληρης της Αντιόχειας με πρόσβαση στις υπηρεσίες ελέγχου για την ανέγερση κτηρίων.

Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και αυτή τη στιγμή κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομιου με εντολή της εισαγγελίας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ