Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΦουντώνει η «μάχη» του delivery

Φουντώνει η «μάχη» του delivery

Μεγάλη δραστηριότητα καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην αγορά των food delivery apps με τους βασικούς παίκτες να εμπλουτίζουν όλο και περισσότερα τα διαθέσιμα προϊόντα κι υπηρεσίες για να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα που διογκώθηκε λόγω πανδημίας.

Τις υπηρεσίες του εμπλουτίζει το e-food.gr

Τα πρόσφατα νέα προς αυτή την κατεύθυνση, έρχονται από την πλατφόρμα του e-food.gr η οποία ανήκει στον κολοσσό της Delivery Hero. Όπως ανακοινώθηκε με ανάρτηση στο blog της εταιρείας, το e-food.gr λανσάρει την υπερταχεία παράδοση προϊόντων σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ, τα οποία μπορούν να παραδίδονται στην πόρτα των καταναλωτών μέσα σε 25 λεπτά.

«Σε 25 λεπτά θα έχεις ό,τι χρειάζεσαι, από τροφή για το κατοικίδιό σου και καλώδιο για το κινητό σου μέχρι αναψυκτικά, σνακς και ό,τι άλλο χρειάζεσαι για το ιδανικό movie night» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση της εταιρείας διευκρινίζοντας ότι θα λειτουργεί από τις 08:30 έως τις 22:30, καθημερινές αλλά και Σαββατοκύριακα.

Την πρώτη περίοδο της πιλοτικής δοκιμής της ωστόσο η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Στόχος όμως είναι η δυναμική επέκταση σε όλη την Αττική.

Η εταιρεία ποντάρει στο q-commerce, τον στόλο, τις last mile παραδόσεις και την προσθήκη ακόμα περισσότερων κατηγοριών delivery, όπως  ζαχαροπλαστεία, μανάβικα, ιχθυοπωλεία, κάβες, αρτοποιεία, στην προσπάθειά της να διευρύνει τις επιλογές των καταναλωτών σε μια περίοδο που ο εγκλεισμός έχει αυξήσει κατακόρυφα τα έσοδα για τον κλάδο.

Aναμένονται ανακοινώσεις από Wolt

Μάλιστα δεν είναι η μόνη εταιρεία που επενδύει σε νέες πρακτικές αυτή την περίοδο. Πέρα από το e-food.gr ιδιαίτερα ενεργή είναι και η Wolt η οποία μετά την χρηματοδότηση ύψους 440 εκατ. που «σήκωσε», προωθεί την γεωγραφική της επέκταση με πρώτο σταθμό την Λάρισα και κάνει και αυτή την είσοδό της στα είδη σούπερ μάρκετ. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι και η φιλανδική startup εξετάζει το ενδεχόμενο της υπερταχειας παράδοσης.

Νίκη Παπάζογλου

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ