Με αποτίμηση που ξεπερνά τα 2,9 δισ. ευρώ, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και με σημαντική αύξηση μεγεθών η PeopleCert, ο πρώτος ελληνικός «μονόκερος» (unicorn ή κεφαλαιοποίηση 1 δισ. δολ.) στοχεύει να γίνει μέσα στην επόμενη πενταετία το πρώτο ελληνικό decacorn (10 δισ. δολ).
Σύμφωνα με τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας, Βύρωνα Νικολαϊδη, η PeopleCert «τρέχει» με ρυθμούς ανάπτυξης κερδών της τάξης του 40% ενώ τα υψηλά ταμειακά της διαθέσιμα, της επιτρέπουν να διερευνά εξαγορές, ιδιαίτερα σημαντικών στην παγκόσμια αγορά της πιστοποίησης οργανισμών.
Η PeopleCert στο εννεάμηνο του 2022 σημείωσε αύξηση κύκλου εργασιών (40,7%) περίπου στα 81 εκατ. στερλίνες, με τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) να διαμορφώνονται στα 53,7 εκατ. στερλίνες και τα ενοποιημένα κέρδη στα 14,2 εκατ. στερλίνες (+224%). Σημειώνεται ότι το εννεάμηνο του 2022 ήταν ιστορικά το καλύτερο σε έσοδα και σε όγκο εξετάσεων.
Τα θεμέλια για τη δυναμική ανάπτυξη του ομίλου μπήκαν το 2012 όταν άρχισε να δραστηριοποιείται διεθνώς η εταιρεία δημιουργώντας in house την πρωτοποριακή τεχνολογία online proctoring και άλλες ψηφιακές εφαρμογές. Παράλληλα, με την επιτυχημένη εξαγορά της βρετανικής εταιρείας Axelos τον Ιούλιο του 2021, έναντι τιμήματος 450 εκατ. ευρώ, η PeopleCert εδραιώθηκε ως το πρώτο ελληνικό unicorn και πλέον υλοποιεί με ταχύτητα και συνέπεια τους στόχους της.
Αναφορικά με τις εξετάσεις από απόσταση με τηλεπιτήρηση, σημειώνεται ότι η τεχνολογία που επιτρέπει τις online εξετάσεις είναι δημιούργημα της εταιρείας. Επιστήμονες πληροφορικής που εργάζονται στην εταιρεία (πάνω από 80 άτομα στο R&D) ανέπτυξαν, συστήματα τηλε-εξετάσεων και τηλεπιτηρήσεων που λειτουργούν 24/7/365 και καλύπτουν 25 γλώσσες με εκατοντάδες χιλιάδες εξετάσεων ετησίως.
Με το λανσάρισμα του OLP αρχές του 2012, η PeopleCert ακολουθεί τη ενδεδειγμένη διαδρομή ανάπτυξης μιας εταιρείας τεχνολογικής καινοτομίας. Σήμερα η People Cert πραγματοποιεί εξετάσεις και πιστοποιεί το προσωπικό περισσότερων από 50.000 εταιρειών σε όλο τον κόσμο, όπως η Amazon, η Microsoft, η Deutsche Bank και η Boeing.
Μοχλός ανάπτυξης της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια είναι τα προγράμματα και το χαρτοφυλάκιο (Prince2 & MSP) που βοηθούν κράτη και εταιρείες να λειτουργούν άρτια (on time και on budget) ώστε να λύσει τις χρόνιες παθογένειες, υιοθετώντας τα παγκόσμια πλαίσια βέλτιστων πρακτικών για τη διαχείριση έργων.
Τα PRINCE2, ITIL έχουν αναπτυχθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για μια περίοδο 30 ετών, έχουν εγκριθεί από πολλές κορυφαίες κυβερνήσεις και 800 κρατικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας. Επίσης, έχουν υιοθετηθεί από τον ιδιωτικό τομέα και περισσότερες από 50.000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο.