Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟλυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2: Νίκη χαρακτήρα στο ντέρμπι για τους Θεσσαλονικείς!

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2: Νίκη χαρακτήρα στο ντέρμπι για τους Θεσσαλονικείς!

Ο ΠΑΟΚ έφυγε από τον Πειραιά με τρίποντο καταρχάς ψυχολογίας, που θα τον βοηθήσει στην ανασύνταξή του, χάρη στη νίκη του με 2-1 επί του Ολυμπιακού. Οι Θεσσαλονικείς κυνήγησαν από το ξεκίνημα του παιχνιδιού τις φάσεις που θα τους έδιναν την ευκαιρία να σκοράρουν, την ώρα που ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε εικόνα σημαντικής βελτίωσης.

Το αποτέλεσμα κρατάει τον Ολυμπιακό δέκα βαθμούς μακριά από την κορυφή (Ο Παναθηναϊκός έχει 24 βαθμούς και ο Ολυμπιακός 14), με τον ΠΑΟΚ να απέχει πλέον 9 από την πρώτη θέση, με τους 15 που έφτασε μετά από αυτό το τρίποντο.

Ο Ολυμπιακός μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, 2-0 επί του Ατρομήτου και 2-1 επί του ΟΦΗ, στα πρώτα ματς του Μίτσελ και τέσσερις ημέρες μετά την ισοπαλία με την Καραμπάγκ, ήξερε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είχε μονόδρομο τη νίκη. Ο γηπεδούχος ήταν καλύτερος συνολικά στην εικόνα του αγώνα, δεν κατάφερε ωστόσο να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του, έχοντας 14 τελικές προσπάθειες (τις πέντε εντός εστίας) αν και λειτούργησε πιεστικά, με διάρκεια, μόνο στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου.

Το σερί του ΠΑΟΚ μακριά από τις νίκες, με το 1-1 με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, την εντός έδρας ήττα 2-1 από τον Παναθηναϊκό και την ισοπαλία στην έδρα του Λεβαδειακού, 1-1, τον έκανε να πάει με αποφασιστικότητα στον Πειραιά. Σε ένα μεγάλο στοίχημα και για τον ίδιο τον Λουτσέσκου.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ. Ο Τζολάκης στην εστία, με τους Βρουσάι, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσουκ στην τετράδα της άμυνας. Εμβιλά, Ινμπόμ τα δύο χαφ, ο Χάμες Ροντρίγκες δεκάρι και οι Γκάρι Ροντρίγκες, Αγκιμπού στα «φτερά». Ο Μπακαμπού ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Κοτάρσκι στο τέρμα και οι Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης στην άμυνα. Ντάντας, Κούρτιτς, Ντόουγκλας στα χαφ, με τον τελευταίο σε πιο δημιουργικό ρόλο, με τους Ελ Καντουρί, Νάρεϊ στα πλάγια και τον Ολιβέιρα σε ρόλο φορ.

Η ομάδα του “δικεφάλου” σκόραρε δύο γκολ, έχοντας μόνο μία τελική εντός εστίας! Καθώς αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, αφού προηγήθηκε νωρίς από το αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου, μόλις στο 8ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, από εξαιρετική προσπάθεια του Ρέαμπτσουκ από τα αριστερά, με το γέμισμα που έκανε στην περιοχή να βρίσκει τον Χάμες Ροντρίγκες, που με απίθανο επιτόπιο άλμα ισοφάρισε με κεφαλιά στο 37′.

Ο ΠΑΟΚ όμως πήρε και πάλι προβάδισμα, με γκολ ξανά στην αρχή ημιχρόνου. Καθώς όταν συμπληρώθηκε το δεκάλεπτο στο Β’ μέρος, ο Λύραντζης από δεξιά άντεξε στο μαρκάρισμα του Αγκιμπού, γύρισε στον Νάρεϊ που με άπιστο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο παράθυρο του Τζολάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Λίγο αργότερα ο λετονός διαιτητής Τρεϊμάνις καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, σε μαρκάρισμα των Τζολάκη και Μπα στον Ολιβέϊρα, όμως μετά από εξέταση στο VAR το ακύρωσε, στο 62′.

Ο Μίτσελ δοκίμασε να ανατρέψει τα δεδομένα με τις αλλαγές του και μάλιστα με διπλή στο 70′, όταν ο Βαλμπουενά πήρε τη θέση του Χάμες και ο Ελ Αραμπί του Γκάρι Ροντρίγκες. Έτσι οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν με Μπακαμπού – Ελ Αραμπί δίδυμο στην επίθεση.

Στο 75’ και στο 78’ ο Ολυμπιακός είχε δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, με τους Παπασταθόπουλο και Μπακαμπού. Στην πρώτη περίπτωση ο Σωκράτης πήρε την κεφαλιά, μετά από κόρνερ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στη δεύτερη ο Μπακαμπού βγήκε μπροστά από τον Κοτάρσκι, πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Χουάνγκ, αλλά η μπάλα έφυγε παράλληλα με την εστία. 

Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη φάση στο 89′, όταν ο Μπακαμπού γύρισε προς τον Ελ Αραμπί, ο οποίος με εξουδετερωμένο τον Κοτάρσκι και μόνο έναν αμυντικό μπροστά του, τον Σάστρε, δεν κατάφερε να ισοφαρήσει.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είπε μετά το ματς : “Ξεκινήσαμε πολύ καλά κόντρα σε μία ποιοητική ομάδα. Κοντρολάραμε το παιχνίδι και ισοφαριστήκαμε από δικά μας λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλά και πήραμε δίκαια τη νίκη. Εϊνα απίστευτο, ντροπή, ότι μας ακυρώθηκε από το VAR ένα ξεκάθαρο πέναλτι. Έχω δει διαλλέξεις από την Ομοσπονδία. Έχω ακούσει πολλά για τη διαιτησία. Δίνονται πολύ χειρότερα πέναλτι για ομάδες της Αθήνας. Ο Ολυμπιακός είναι ποιοτική ομάδα, όμως εμείς νικήσαμε δίκαια. Την αξίζαμε. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε και την Πέμπτη ίσως μέτρησε και αυτό”.

Ο ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού Μίτσελ Γκονζάλες δήλωσε : “Είναι πολύ κακό το αποτέλεσμα. Είμασταν κατώτεροι του αντιπάλου μας και το πληρώσαμε. Πάντα υπάρχουν πιθανότητες και το πιστέψουμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα. Ο Χάμες ένιωσε κούραση, γι΄αυτό έγινε αλλαγή”.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γκουστάβο Πογέτ, παρακολούθησε το παιχνίδι από τις εξέδρες του Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ο αντιπρόεδρος και διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς μίλησε για αλλοίωση του πρωταθλήματος, από αποφάσεις της διατησίας, όχι αναφερόμενος αποκλειστικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι όπως εξήγησε. Κατήγγειλε σαπίλα και ότι διεξάγεται πρωτάθλημα που θυμίζει χώρες του τρίτου κόσμου, αναφέροντας ότι σε κανονικές συνθήκες κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει τον Ολυμπιακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Βρουσάι, Μπα (84΄ Χουάνγκ), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ, Γκάρι Ροντρίγκες (71΄ Ελ Αραμπί), Αγκιμπού Καμαρά (65΄ Μασούρας), Χάμες Ροντρίγκες (71΄ Βαλμπουενά), Μπακαμπού.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (70΄ Σάστρε), Ντάντας (90΄ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (85΄ Φιλίπε Σοάρες), Νάρεϊ, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ