Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΈνα ακόμη νεότευκτο MR2 tanker στον στόλο της Thenamaris

Ένα ακόμη νεότευκτο MR2 tanker στον στόλο της Thenamaris

Ένα ακόμη νεότευκτο δεξαμενόπλοιο πρόσθεσε στον στόλο της η Thenamaris, συμφερόντων του Νικόλα Μαρτίνου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το MR2 δεξαμενόπλοιο «ST NICHOLAS» με χωρητικότητα 50.291 dwt, το οποίο ναυπηγήθηκε από τη Hyundai Vietnam Shipbuilding. Με το εν λόγω πλοίο ο στόλος των MR2 δεξαμενοπλοίων της Thenamaris φτάνει τα 13.

Επισημαίνεται ότι προηγήθηκε η παραλαβή του SEADRIVE και του SEAPROMISE, τα οποία κατασκευάστηκαν στο ίδιο ναυπηγείο και είναι παρόμοιων προδιαγραφών με το ST NICHOLAS. Όσον αφορά γενικότερα τον στόλο δεξαμενόπλοιων της, η Thenamaris παρέλαβε εντός του έτους και το νεότευκτο VLCC SEADUCHESS, χωρητικότητας σχεδόν 310.000 dwt, ναυπηγημένο στην Ιαπωνία.

Επίσης, εφέτος παρέλαβε και το ιαπωνικό VLCC “Seaduchess”, χωρητικότητας 310.000 dwt, αλλά και τα LPG carriers “Seagemini” & “Seateam”, μεταφορικής ικανότητας 38.000 κυβικών μέτρων το καθένα, τα οποία ναυπηγήθηκαν στη νοτιοκορεάτικη γιάρδα Hyundai Mipo. Να αναφερθεί, ότι εντός του 2022 η Thenamaris αναμένει να παραλάβει δύο ακόμη tankers, χωρητικότητας 50.291 dwt και 157.700 dwt, τα οποία κατασκευάζονται στο Hyundai Vietnam Shipbuilding και στο Samsung Heavy Industries αντίστοιχα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ