don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

The Babylon Bee και άλλοι μύθοι του Elon, η Αττική Οδός στο επίκεντρο, η AVAX… κάτω στον Πειραιά, ο πολυσχιδής Ολλανδός, Σμύρνη μου αγαπημένη, ο Telis… ψωνίζει και οι αδυναμίες της στήλης… ΠΑΟ και Dior

*Reuters: Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk θα αποτελέσει το case study για τη “νέα επιχειρηματικότητα”. Θα σας γυρίσω λίγους μήνες πίσω και στην επίσκεψη του ιδιοκτήτη της TESLA και της SPACE X, στη Μύκονο και δη στην Δήλο. Αυτό, που είχε κάνει ιδιαίτερη αίσθηση-τότε- ήταν η γνώση του για την αρχαία ελληνική γραμματεία. Θα συμπληρώσω με το περίφημο tweet του (σε μία από  τις αναρτήσεις του στο The Babylon Bee”, «Εἰδέναι μὲν μηδὲν πλὴν αὐτὸ τοῦτο εἰδέναι» («δεν ήξερε τίποτα εκτός από ένα, ότι δηλαδή δεν ήξερε τίποτα»), έγραψε συγκεκριμένα ο ιδρυτής της Τesla κάτω από το άρθρο με τίτλο «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μαθαίνει νέες τεχνικές πλύσης εγκεφάλου στο Ivy League University». Γιατί τα αναφέρω αυτά; Αφ’ ενός για να θυμίσω σε μνήμονες και μη ποια είναι η παρακαταθήκη που κληρονομήσαμε και πόσο “βαραίνει” διεθνώς. Θα θυμίσω επίσης, πως ο suis generis Musk έχει επιλέξει το Deimos (Δείμος) για την ονομασία του υπό κατασκευή πλωτού διαστηδρομίου της SPACE X. Δείμος, σύμφωνα με τη μυθολογία υιός του Άρη και της Αφροδίτης (ή Κυθέρειας). Η προσωποποίηση του τρόμου και αδελφός του Φόβου. Αυτά, γιατί όπως θέτει το-διόλου θεωρητικό-ερώτημα ο Νίκος Ελευθερόγλου: Τελικά είναι φίλοι μας οι Γερμανοί; Η τοποθέτηση του herr SPD, Scholz, είναι ενδεικτική νοοτροπίας, DNA, δεν αφήνει και πολλές ψευδαισθήσεις για το τι θα πρέπει να περιμένει η άλλη Ευρώπη στη Σύνοδο της 20-21ης Οκτωβρίου.

*Για το ΗΒ τα όργανα έχουν αρχίσει καιρό τώρα. Η Σκωτία προσβλέπει σε δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία το 2023. Επαναδρομολογούνται εξελίξεις.

*Πληθαίνουν και πυκνώνουν οι διαδηλώσεις, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την ενέργεια, την ακρίβεια, τα γεωπολιτικά κ.λ.π. Από Μόναχο, σε Ρώμη και από Παρίσι σε Μαδρίτη.

*Πως είχαν προειδοποιήσει ΔΝΤ, Stratfor e.t.c κίνδυνος κοινωνικών αναταραχών στην Ευρώπη.

*Ανατ. Μεσόγειος και Λιβύη στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια-με τον Αιγύπτιο ομόλογό του

*Με την υπόθεση πως ο Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές -σε κάποιο διάστημα μετά τις εορτές του Πάσχα- γίνεται ο σχεδιασμός σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά-επενδυτικά γραφεία. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον φέρεται να συγκεντρώνει αυτή την περίοδο η διαγωνιστική διαδικασία για την “Αττική Οδό” και δευτερευόντως για την αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Εθνική Τράπεζα (και τις εν γένει εξελίξεις στον κλάδο). Τα 3 κύρια μπλοκς συμφερόντων- με ισχυρό πολιτικό αποτύπωμα- σχηματοποιούνται με επίκεντρο την Adrian Infrastructures, την Vinci Highways και την FS Ark HoldCo. Πρόσωπα “κλειδιά” στη διαδικασία, εκτιμούν πως εάν ο διαγωνισμός δεν πάει πίσω (Νοέμβριο θα φανεί) θα δοθεί “μάχη” μεταξύ των τριών συνδυαστικά με ανταλλάγματα και εναλλακτικές για τους συμμετέχοντες στα 2 (μπλοκς) που θα μείνουν εκτός.

*Προσώρας, σήμερα, Δευτέρα η AVAX έχει την τιμητική της παραδίδοντας τους 3 νέους σταθμούς του Μετρό, προς Πειραιά. Απλά σημειώστε τους πολιτικούς, που θα παραστούν στην εκδήλωση. Στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των νέων σταθμών ο πρωθυπουργός. 

*Εργώδεις οι διεργασίες για το event των events του 2022, τα εγκαίνια της Lamda Development στο Ελληνικό, με τον Δρ Σπύρο Λάτση να δίνει “ψήφο εμπιστοσύνης” στην κυβέρνηση. Παρουσία (και με σύντομο λόγο του) μπροστά σε περισσότερους προσκεκλημένους. Απ’ ότι μας έλεγε η γνωστή μας στην Lamda Development, τα τελευταία 24ωρα “έσβηναν και έγραφαν” μην τυχόν και μείνει κάποιος σημαίνων εκτός, μήπως και… κ.λ.π. Πάντως η DeA δεν έχει καταφέρει-ακόμη- να διασταυρώσει με απόλυτη βεβαιότητα ποιοι ΔΕΝ θα προσκληθούν.

*Όσο πλησιάζουμε προς τη Δευτέρα (17/10) όλο και θα πυκνώνει το παρασκήνιο.

*Το deal Holterman- Φωκά, για το Corfu Palace “έκλεισε” το γνωρίζετε ήδη. Όμως, ο πολυσχιδής Ολλανδός- και κατά πως φαίνεται επόμενος μεγαλύτερος μέτοχος μειοψηφίας της Alpha Bank- ενδιαφέρεται για μονάδα “πρώτης γραμμής” στο κέντρο της Αθήνας. Πιο κέντρο από την πλατεία Συντάγματος γίνεται; δεν γίνεται. Την πληροφορία, πως ο ίδιος (ή άνθρωπός του) έχει συναντηθεί με τον νυν ιδιοκτήτη (ή άνθρωπο του) δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιώσω μέχρι αργά χθες το απόγευμα, αλλά…

*“Η έναρξη της διεθνούς σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Σμύρνης είναι ένας στόχος, που επιτυγχάνεται και διευρύνει τις δυνατότητες διακίνησης εμπορευμάτων μεταξύ Ευρώπης και Ασίας”, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Θάνος Λιάγκος με αφορμή τον κατάπλου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης του “Smyrna di Levante”. Σήμερα Δευτέρα το πρώτο δρομολόγιο για το Μικρασιατικό λιμάνι.

*Μια χαρά του ήρθε του Emanuele Grimaldi ο διαγωνισμός του ΟΛΗγουμενίτσας. Εξέλιξη, που τον βγάζει από την ρότα διεκδίκησης του ΟΛΗρακλείου, με κύριους επικρατέστερους-πλέον- Attica Group-ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Aviasers.

*Και σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να γίνει κατανομή, συνδυαστικά με τα 3 λιμάνια του Βορρά, ΟΛΘεσσαλονίκης, ΟΛΚαβάλας, ΟΛΑλεξανδρούπολης.

*Επέκταση Μετρό προς Πειραιάς, γραμμή Τραμ, αξιοποίηση πρώην ακινήτου ΒΕΛΚΑ (δίπλα στο Καραϊσκάκη), έργα ανάπλασης, Πύργος Πειραιώς, μεσαία και μικρά έργα δίνουν άλλη όψη στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Εύλογα ο Πειραιάς αναδεικνύεται πρωταθλητής στις αυξήσεις τιμών ακινήτων με όλα τα μεγάλα ονόματα να πιάνουν θέσεις στην περιοχή. Τελευταίος φέρεται να αποκτά ακίνητα ο Telis Mystakides ex Glencore e.t.c. Στα 1.744 από 1.538 το τ.μ (μεσοσταθμικά). Το θέμα για μας είναι να μην στεφθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, για ακόμη μία φορά. Καθότι “πράσινη” η στήλη, μετά και το χθεσινό ματσάκι με τον Αστέρα Τρίπολης…Και μιας ο λόγος, ώρα είναι να μουρμουράνε οι reds φίλοι της DeA, πως ο Αλαφούζος στήνει “παράγκα” στο ποδόσφαιρο.

*Και κάτι τελευταίο για τις φίλες της στήλης, που απ’ ότι μαθαίνω αυξάνονται: Ο οίκος Dior παρουσίασε την ελληνική ψηφιακή μπουτίκ, τον απόλυτο ηλεκτρονικό προορισμό, αφιερωμένο αποκλειστικά στα προϊόντα του οίκου. Ανακαλύψτε το εδώ: https://www.dior.com/en_gr/beauty

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask