Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Αγχωτική, ωστόσο κρίσιμη νίκη

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Αγχωτική, ωστόσο κρίσιμη νίκη

Είναι από τα αποτελέσματα που, στο τέλος της σεζόν, καθορίζουν την πορεία μίας ομάδας και κρίνουν πόσο κοντά θα φτάσει στο στόχο της. Η νίκη του Παναθηναϊκού, 1-0, επί του Αστέρα Τρίπολης, προέκυψε με πολύ άγχος και πίεση, όσο ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα και το γκολ για τους “πράσινους” δεν ερχόταν.

Τελικά ο Παναθηναϊκός το βρήκε από μία φάση που ασφαλώς σηκώνει συζήτηση, δηλαδή εάν ήταν πέναλτι η παράβαση που καταλογίστηκε υπέρ του Αϊτόρ εντός της περιοχής, στο 80΄. Το εύστοχο πέναλτι του Ισπανού εξτρέμ πάντως καταλογίστηκε μετά από υπόδειξη του VAR Σιδηρόπουλου στον διαιτητή Παπαδόπουλο.

Έτσι κι αλλιώς η εικόνα των γηπεδούχων άξιζε το γκολ, ακόμη κι αν δεν άγγιξε τις εμγανίσεις προηγούμενων αγώνων και δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παρότι τα βρήκε… σκούρα, έφτασε στο 7Χ7 και παραμένει μόνη πρώτη και μάλιστα με διαφορά.

Ο Αστέρας ξεκίνησε τον αγώνα με συγκεκριμένο σχέδιο, χωρίς να επιτρέπει χώρους, έχοντας κλειστά τις γραμμές του, πολύ κοντά. Η αδυναμία των παικτών του Παναθηναϊκού να βρουν χώρους από τον άξονα, έστειλε την εκκίνηση των προσπαθειών στη δεξιά πλευρά με τον Παλάσιος.

Οι ιδέες του ήταν καλές, όπως συμβαίνει σε κάθε αγωνιστιική, όμως η απουσία του τραυματία Σπόραρ από την κορυφή της επίθεσης, δεν βοήθησε στις συνεργασίες, άρα και στη δημιουργία επιθετικών προσπαθειών.

Η παρουσία του Μπερνάρντ, στη θέση και του άλλου απόντα Τσέριν, επίσης δεν συνέβαλλε ώστε ο Παναθηναϊκός να βγάλει απειλητικές προσπάθειες. Το σενάριο του 0-0 στο πρώτο ημίχρονο “κλείδωσε” εξαιτίας και των συνεχόμενων διακοπών από τους παίκτες του Αστέρα.

Η επανάληψη έφερε τον Παναθηναϊκό πιο ψηλά, πιο κοντά στην περιοχή, με ευκαιρίες στις οποίες έλειψε η καλή τελευταία πάσα, η οποία θα προκαλούσε καλές φάσεις για γκολ.

Η προσπάθεια του Γιοβάνοβιτς, βάζοντας τον Βέρμπιτς αντί του Παλάσιος, ήταν μονόδρομος. Ανέβασε μάλιστα τον Χουάνκαρ ακόμη πιο ψηλά και έστειλε τον Βερμπιτς δίπλα στον Ιωναννίδη, σε κάτι που έμοιαζε με 4-4-2.

Για μία φορά ακόμη ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι έχει επενδύσει πολλά στις βασικές επιλογές του, με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του ρόστερ να μην βρίσκονται κοντά στο βαθμό ετοιμότητας των αρχικών επιλογών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όταν απουσιάζουν κάποιοι βασικοί, όπως συνέβη σήμερα με δύο, αυτές οι απουσίες να “φωνάζουν”.

Ο Αστέρας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς ο Αϊτόρ κέρδισε και την αποβολή του Τζουκάνοβιτς, στο 84’, όταν έφευγε στην αντεπίθεση, με τον δεύτερο να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στη Λαμία την επόμενη αγωνιστική, έχοντας 21 βαθμούς. Τέτοιες νίκες στην οικονομία του πρωταθήματος είναι πιο σημαντικές και από εκείνες στα ντέρμπι, καθώς στα μεγάλα ματς οι ομάδες κερδίζουν και χάνουν βαθμούς μεταξύ τους, ενώ σε αγώνες με τέτοιο χαρακτήρα οι απώλειες δύσκολα αναπληρώνονται, αφού θα πρέπει και οι άλλοι συνδιεκδικητές του τίτλου να κάνουν αντίστοιχες γκέλες.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ