Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ τελευταία...ζαριά της ΔΕΘ

Η τελευταία…ζαριά της ΔΕΘ

Μιλούσα με έναν πολιτικό, έμπειρο και με χιλιόμετρα στην πολιτική. Και τον ρώτησα εάν η κυβέρνηση μπορεί να πέσει, με αφορμή την υπόθεση των επισυνδέσεων και των υποκλοπών. Κουνώντας το κεφάλι του, μου απάντησε ότι καμία κυβέρνηση δεν πέφτει από σκάνδαλα, ή από τέτοια ζητήματα στην Ελλάδα. Δεν είναι αυτό το ερώτημα, μου είπε. Το ζήτημα είναι εάν αυτό έρθει και προστεθεί σε λάθη και παραλείψεις που έχουν γίνει όλον αυτόν τον καιρό, και τρώνε το πολιτικό κεφάλαιο που έχει κάθε κυβέρνηση, όταν ξεκινάει τη θητεία της.

Και κυρίως εάν έχει φτάσει η καμπύλη σε τέτοιο σημείο που από εδώ και πέρα δεν μπορεί να σηκωθεί ο δείκτης και πάλι ψηλά. Αυτή ήταν η άποψή του και έχω κάθε λόγο να την σεβαστώ. Δημοσκοπικά και μόνο παρατηρώντας, είναι μια σειρά από μετρήσεις που δεν δείχνουν την κυβέρνηση να ανεβάζει το δείκτη. Η πορεία μπορεί να είναι μικρά πτωτική αλλά είναι πτωτική. Το ερώτημα είναι εάν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης, να κάνει ένα ηλεκτροσόκ και αλλάξει το…καρδιογράφημα της κυβέρνησης.

Η ΔΕΘ είναι ένα τέτοιο σημείο αναφοράς. Και αυτό γιατί οι όποιες ανακοινώσεις, θα επηρεάσουν την κοινωνία, που βλέπει έναν Γολγοθά μετά την θερινή ανάπαυλα. Εκτιμώ ότι αυτό θα είναι το κομβικό σημείο, ανάταξης. Τα άλλα που ακούω περί ανασχηματισμών, ή αλλαγής εκλογικού νόμου αφορούν κυρίως το πρώτο τον μικρόκοσμο της πολιτικής και όχι την κοινωνία. Οσο για αυτούς που θέλουν να πάει τώρα ο κ. Μητσοτάκης σε αλλαγή εκλογικού νόμου, τους επισημαίνω ότι το τρένο πλέον έχει σφυρίξει και τέτοιες κινήσεις μπορούν να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα και εκεί που πας για μαλλί κινδυνεύεις να βγεις κουρεμένος.

Για αυτό και επαναλαμβάνω πάλι, ότι ο πρωθυπουργός, εάν θέλει και εάν μπορεί το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βρεί τρόπο να πείσει ότι η κοινωνία και κυρίως στρώματά της όπως είναι οι συνταξιούχοι, μπορούν να ελπίζουν σε κάτι.

Διαφορετικά, οι “δεξαμενές” του πολιτικού καυσίμου θα περιοριστούν σε τέτοιο βαθμό, που η εγχείρηση μπορεί να πετύχει αλλά ο ασθενής να πεθάνει. Και αυτά δεν τα λέμε τώρα. Τα γράφαμε καιρό για τον κ. Μητσοτάκη. Οι…εντιμότατοι φίλοι του δυστυχώς γράφαμε ότι με την πρώτη πιστολιά θα τον αφήσουν. Οπως και έγινε. Και αυτοί που θα μείνουν για άλλη μια φορά θα είναι αυτοί που τους είχε βάλει στο περιθώριο. Οι άνθρωποι που αποτελούσαν και αποτελούν τον κορμό αυτής της παράταξης.

Τώρα ο πρωθυπουργός, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, που έχουν δημιουργηθεί θα πρέπει να ρίξει την τελευταία του ζαριά στη ΔΕΘ. Και κυρίως να ελπίσει ότι θα του βγει

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ