Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΟι τιμές καυσίμων τον Δεκαπενταύγουστο - «Μάζεμα» στα μεγάλα αστικά κέντρα

Οι τιμές καυσίμων τον Δεκαπενταύγουστο – «Μάζεμα» στα μεγάλα αστικά κέντρα

Ακόμη και πιο κάτω από το 1,90 ευρώ το λίτρο μπορούν να βρουν, σε πρατήρια της Αττικής, την αμόλυβδη των 95 οκτανίων, οι οδηγοί ώστε να “φουλάρουν” για να εκδράμουν για τον Δεκαπενταύγουστο. Βέβαια με βάση το παρατηρητήριο τιμών η μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα, για την Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022, είναι στα 2,06 για την απλή αμόλυβδη, ενώ για την Αττική ήταν στα 2,014 ευρώ ανά λίτρο. Ανάλογη είναι και η εικόνα στη Θεσσαλονίκη.

Για μια μεγάλη, λόγω τουρισμού, για την εποχή αγορά, όπως την Κρήτη, οι τιμές είναι στα 2,04 ευρώ ανά λίτρο και άνω, σημαντικά αποκλιμακωμένες σε σχέση με τη μέση τιμή της Τετάρτης που ήταν στα 209-2,11 ευρώ ανά λίτρο.

Νέες επιδοτήσεις

Στο μεταξύ με δεδομένη την πτώση των τιμών η κυβέρνηση, όταν θα έχει μια καλύτερη και πιο πλήρη εικόνα θα εκτιμήσει εάν θα προχωρήσει σε μια νέα έκδοση του Fuel Pass, αφού συνεκτιμήσεις και τις δημοσιονομικές αντοχες. Βέβαια πήδηξε το μπρεντ τις τελευταίες μέρες καταγράφει νέα άνοδο βάζοντας πλώρη και πάλι για τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Πάντως μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σχετικά με τα επιπλέον μέτρα από το φθινόπωρο και την πιθανότητα Fuel Pass 3, ο υπουργός Οικονομικών. κ. Χρ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι μετά τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, ενώ πολύ καλά είναι τα στοιχεία των εσόδων του Ιουλίου.

«Τότε με βάση τις ανάγκες του τελευταίου τριμήνου θα συζητηθούν επιπλέον παρεμβάσεις», είπε και προσέθεσε: «Όλα τα έχουμε σε λίστα, το τι από αυτά θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από την εικόνα της οικονομίας τον Σεπτέμβριο.»

Πληρωμές

Αναφερόμενος επίσης στις πληρωμές των επιδοτήσεων o υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι για το Power Pass έχουν καταβληθεί τα 250 εκατ. από τα 300 εκατ. ευρώ σύνολο.

«Υπήρχαν κάποιες λίγες εκκρεμότητες για ελέγχους που γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αφορούν το προηγούμενο εξάμηνο και προσθέσαμε και τον Ιούνιο για να καλύψουμε δικαιούχους των οποίων τα εκκαθαριστικά βγήκαν τον Ιούνιο», εξήγησε για τις πληρωμές που εκκρεμούν.

Η όλη διαδικασία εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος αυτού του μήνα και οι πληρωμές των υπόλοιπων 50 εκατ. ευρώ θα γίνουν αμέσως μετά, αρχές Σεπτέμβρη.

Για το Fuel Pass 2, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι προχθές  ολοκληρώθηκε η διαδικασία και σε 2,2 εκατ. πολίτες μέχρι σήμερα έχουν πιστωθεί τα ποσά στους λογαριασμούς τους. Όπως είπε, εκκρεμούν οι αιτήσεις που θα γίνουν μέσα στον Αύγουστο ή θα πληρωθούν μέσα στον Αύγουστο.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι το 73% των πολιτών επέλεξε την πίστωση του ποσού στην τράπεζα, άρα προτίμησαν να πάρουν λιγότερα χρήματα αλλά να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και σε άλλες πηγές.

«Αυτά τα μέτρα είναι 500 εκατ. ευρώ», τόνισε ο υπουργός.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ