Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ Γιοβάνοβιτς μπορεί να καθορίσει τον Παναθηναϊκό για πολλά χρόνια

Ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να καθορίσει τον Παναθηναϊκό για πολλά χρόνια

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει κερδίσει την εκτίμηση των φίλων της ομάδας που προπονεί. Δικαίως. Την κατέκτησε με κόπο. Τελικά με τη δουλειά, που είχε σε πολύ μεγάλο βαθμό τη σφραγίδα του, φρόντισε να ανεβάσει τον πήχη από μόνος του.

Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων, που φτάνουν στο σημείο να απολαμβάνουν επαγγελματικές επιτυχίες. Εκείνοι που καταφέρνουν κάτι πολύ μεγάλο, το οποίο διαρκεί για πάντα, αλλά και οι άλλοι! Δηλαδή αυτοί που πρέπει να χτίζουν διαρκώς, για να προχωρούν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβαλε εφέτος την πρώτη δυνατή βάση, προκειμένου να προχωρήσει παρακάτω. Πιο ψηλά. Καλείται επομένως ο ίδιος να μην υπονομεύσει τα αποτελέσματά του, συνεχίζοντας τη δουλειά με την ίδια μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Άρα, μπορεί κανείς να υποστηρίξει επίσης ότι θα πρέπει οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού, για τις θέσεις που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη, να γίνουν σύντομα.

Η συγκεκριμένη παρατήρηση για τον προπονητή του Παναθηναϊκού έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι γνωστό στους συνεργάτες του ότι θέλει οι επιλογές που θα έχουν χαρακτήρα οριστικό να είναι προσεκτικές, ώστε να μη γίνει λάθος.

Δεν έχει πρόβλημα να αργήσει να αποφασίσει, αρκεί η μεταγραφή που θα γίνει να ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Έχει κάνει ήδη τρεις μεταγραφές, θα μπορούσε να έχει κάνει περισσότερες, ωστόσο θέλει ο κάθε παίκτης να μη συνοδεύεται από μεγάλο ρίσκο.

Ένα πάντως είναι βέβαιο, διαπιστώνοντας τα χαρακτηριστικά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Εάν η επόμενη χρονιά ανεβάσει την ομάδα σε υψηλότερο επίπεδο, δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Παναθηναϊκός θα έχει πλέον όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Να επιστρέψει δηλαδή στη στάθμη που έγραψε ιστορία δεκαετίες ολόκληρες. Διότι η διοίκηση του δείχνει εμπιστοσύνη και με το παραπάνω.

Ασφαλώς και του αξίζει, όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Την κέρδισε, την εμπιστοσύνη, σε όλα τα μέτωπα. Από τη διοίκηση, τους παίκτες του και τον κόσμο. Από τον ίδιο εξαρτάται να επενδύσει πολλά περισσότερα στα πεπραγμένα του.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ